Vi på Saltkråkan er tilbake som bildebøker

Barn 2-4 årBarn 2-4 årVi på Saltkråkan er tilbake som bildebøker

Du husker vel Tjorven og Båtsmann fra Saltkråkan? Favoritten fra 60-tallet er tilbake, som fargerike bildebøker for de minste leserne.

Estimert lesetid 2min
Mange husker sikkert «Vi på Saltkråkan» som også gikk som TV-serie på NRK. Nå er bildebøkene fra serien her. (Foto: Åsmund Holien Mo).

Vi på Saltkråkan ble opprinnelig skrevet for TV, som den eneste av Astrid Lindgrens fortellinger. Serien ble innspilt i 1963, og først året etter kom den ut som bok for første gang.

Siden serien først ble sendt på NRK i 1965 har den vært veldig populær, og gått i reprise en rekke ganger. Nå kommer Lindgrens Saltkråkan-univers i helt ny drakt, illustrert av Maria Nilsson Thore. Bøkene passer særlig godt for 3-6 åringene.

Saltkråkan – Å, dra til sjøs! 

På Saltkråkan elsker barna å ha dyr! Pelle har kaninen sin Jokke, Tjorven har Båtsmann og Stina har en ravn. Den kan for øvrig si «Å, dra til sjøs!». Men de har plass og hjerterom til flere dyr. En dag dukker det opp en sel og en lamunge som trenger ekstra omsorg, og Tjorven og Stina er ikke vanskelige å be. En herlig bildebokversjon av en elsket klassiker, første gang illustrert som bildebok.

Slik så det ut da illustratør Maria Nilsson Thore illustrerte fortellingen fra Saltkråkan.

Pelle får et lite dyr

Historien handler om Pelle, som er syv år og drømmer om sitt eget kjæledyr. Han synes det er så urettferdig at Tjorven har Båtsmann! Men så viser det seg at det finnes kaniner på en slags naboøy. Det må Pelle og Tjorven utforske.

Før han kommer hjem med sin fine kanin opplever han og Tjorven et ordentlig eventyr. De blir skipbrudne midt i et tordenvær. Da er det godt at de har med seg Båtsmann.

Denne lille klassikeren står seg godt, og selv om den er skrevet for over femti år siden er historien like underholdende og spennende for de små i dag.

Slik mange av oss husker barna på Saltkråkan