Albert Åberg gir seg aldri

BarnebøkerBarn 2-4 årAlbert Åberg gir seg aldri

Albert Åberg er evig aktuell. Nå kan man oppleve ham både på teater og i den nye samleboken «Albert Åbergs hemmelige verden».

Estimert lesetid 2min
Henrik og Vilde sammen med Albert etter forestillingen «Albert Åberg gir seg aldri» på Trikkestallen/Oslo Nye Teater. Begge frydet seg over oppsetningen, og ekstra stas var det å få komme bak og på scenen etterpå.

Albert Åberg har rukket å bli 47 år gammel, men er fortsatt like ung og appellerende til barn. Han er en ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin, og han har fantasivennen Skybert, som bare Albert kan se.

Ny samlebok

Albert Åbergs hemmelige verden er en ny bok der tre av de klassiske historiene er samlet: Usynlig, Albert Åberg, Albert og den hemmelige Skybert og Albert sitter barnevakt. Historier som kan leses om og om igjen. Som alltid er det Gunilla Bergström, Alberts «mamma», som står bak både tekst og illustrasjoner. Og som alltid er tekstene oversatt til norsk av Tor Åge Bringsværd.

Albert er en figur som har fått barn og voksne til å lytte, nyte, le og reflektere sammen.

Dagens Nyheter

Bilde av Albert Åberg og hans usynlige venn Skybert.
I den nye forestillingen på Trikkestallen/Oslo Nye møter vi som Albert: Suzanne Paalgard/Knut Wiulsrød, Skybert, Nurket: Sarah Christine Sandberg, Pappa, Grumonsteret: Knut Wiulsrød/Per Skjølsvik. Foto: Lars Opstad

Albert Åberg er tilbake på trikkestallen

Albert Åberg gir seg aldri er tittelen på teaterstykket som nå går på Trikkestallen/Oslo Nye Teater. Forestillingen er basert på flere av bøkene, blant annet to av historiene som er med i den nye samleboken: Albert og den hemmelige Skybert og Albert sitter barnevakt. I tillegg Heng i, Albert Åberg og God natt, Albert Åberg. Historiene er sydd sømløst sammen og dramatisert av Stein Kiran, som også har hatt regien sammen med Marianne Edvardsen. Den velkjente Albert Åberg-melodien og flere av Albert-sangene, alle komponert av legendariske Georg Riedel, er selvsagt med. Per Horn står bak den fargerike og funksjonelle scenografien.

Albert Åberg sammen med pappa som leser avisen ved kjøkkenbordet
Albert – og pappa’n i kjent positur bak avisen. – Skal bare…

En helt vanlig dag i Albert Åbergs liv

I teaterstykket møter vi Albert en helt vanlig dag i hans innholdsrike hverdagsliv med gøyale apestreker og mye humor. Her er også pappa og Skybert og Nurket. Og et skummelt monster. Noen av figurene finnes i virkeligheten, noen i fantasien. Det som er sikkert er at han alltid klarer brasene!