Perlesøsteren – vinterens store leseopplevelse

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerPerlesøsteren – vinterens store leseopplevelse
Estimert lesetid 3min

Lucinda Riley er blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. På seks år har hun solgt over 1 million bøker her i landet.

Den første boken til Lucinda Riley Orkideens hemmelighet kom ut i 2011 og ble en stor suksess her til lands. Den førte også til et internasjonalt gjennombrudd, og den ble oversatt til 34 språk. Nå har den solgt over åtte millioner eksemplarer på verdensbasis.

Lucinda Riley De syv søstre
Kjøp «De syv søstre» på cappelendamm.no.

De syv søstre

Leserskaren her i Norge har økt hvert år, og den har virkelig tatt av med romansyklusen De syv søstre. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene i serien, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage tv-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

På søking i Australia

Så fort bokhandlene åpner etter nyttår, ligger bok nummer fire, Perlesøsteren, klar til salgs. Nå er turen kommet til den fjerde søsteren, CeCe. Hun har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søsteren Star fant den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunst utdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pionér som bodde i Australia for over hundre år siden.

Kjærlighet med tvillinger

Lucinda Riley Perlesøsteren
Kjøp «Perlesøsteren» på cappelendamm.no.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner, og med hjelp fra dem hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Lucinda Riley

Lucinda Riley er født i Irland. Etter en tidlig karrière som skuespiller skrev hun sin første bok da hun var 24 år gammel. Hun bor sammen med mann og fire barn i North Norfolk i England og West Cork i Irland.