Den vakreste boken du vil lese i år?

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerDen vakreste boken du vil lese i år?
Estimert lesetid 2min

Camron Wright En lykkens dag

For Ki Lim og Sang Ly er hver dag en kamp for å overleve. De bor på Stung Meanchey i Phnom Penh, den største kommunale søppelfyllingen i Kambodsja, og livnærer seg ved å plukke søppel som kan selges videre.

Som om ikke livet var vanskelig nok, må de også bekymre seg for sitt kronisk syke barn, Nisay, og utgiftene til dyr medisin som ikke virker.

Når det ser som mørkest ut, oppdager Sang Ly at den gretne kvinnen som kommer og krever inn husleia har en stor hemmelighet. Hemmeligheten setter i gang en bølge av hendelser som vil endre livet til alle som blir truffet av den.

Endelig har En lykkens dag kommet i pocket! Kjøp den nå på cappelendamm.no. Oversatt av Nina Aspen.

«den vakreste leseopplevelsen jeg har hatt på lang tid»


En lykkens dag har definitivt truffet leserne i hjertet. Blant reaksjonene på boken er dette en av våre favoritter:

«For meg var det en lykkens dag å få lese denne boken. Det var den vakreste leseopplevelsen jeg har hatt på lang tid. Jeg har lest mange sterke bøker i år, men denne er både sterk og trist og god og full av håp, på samme tid. Jeg smilte og jeg gråt om hverandre.» Mariann Sæther Tokle, lillasjel.blogg.no.

Oppløftende

En roman med handling fra et strøk preget av fattigdom og elendighet høres kanskje ikke umiddelbart fristende ut, men En lykkens dag rommer en verden av kunnskap og visdom. Vi opplever dessuten nok en gang at det er mer som binder oss sammen på tvers av kultur og historie enn det er som skiller oss.

Slik blir dette en oppløftende fortelling som får oss til å tenke over vår egen tilværelse, og som viser oss at uansett hvor håpløst alt ser ut rundt oss, så fins det bestandig noe å være takknemlig for og noe å glede seg over.

En lykkens dag er en bok om håp og forsoning, en unik fortelling som er vond, vakker og vis på samme tid.