«Engletreet» – en suksessroman fra Lucinda Riley

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Engletreet» – en suksessroman fra Lucinda Riley
Estimert lesetid 2min
Engletreet_banner

Norske lesere har falt fullstendig for Lucinda Rileys romaner, Engletreet ikke noe unntak.

Det norske folk er ville med tv-serier om det engelske aristokratiet som Downton Abbey. Lucinda Rileys romaner er som skapt for den som elsker disse seriene. Hennes fem første bøker har snart kommet opp i et totalopplag på en halv million bøker her i landet, og Rileys romanserie De syv søstre ligget på toppen av bestselgerlisten.

I Engletreet er store deler av handlingen lagt til etterkrigstidens Wales, men også her er det aristokrati, lidenskap, drama og romantikk. Vi møter Greta Marchmont, som etter tretti år kommer tilbake til herskapshuset Marchmont Hall, som ligger idyllisk til mellom de snødekte fjellene i Wales. Hun lider av hukommelsestap etter å ha vært utsatt for en tragisk ulykke, og husker ingenting fra fortiden. På en spasertur gjennom det vinterlige landskapet gjør hun en urovekkende oppdagelse. Hun støter på en grav i skogen, og den forvitrede inskripsjonen på støtten viser at her er en liten gutt begravd – hennes egen sønn. Greta er dypt sjokkert, og begynner å lete etter den personen hun en gang var. Da kommer en sannhet for dagen som er så vond at Greta må mobilisere alle sine krefter for å klare å takle det.

Deler av Engletreet var opprinnelig skrevet for over 20 år siden da Lucinda Riley hadde hatt en karriere som skuespillerinne. Mye av stoffet i denne romanen er nettopp inspirert av den erfaringen. Hun har bearbeidet romanen og lagt til et nytt nåtidsplan med en helt ny dramatisk historie, slik at dette er blitt en roman slik Riley-leserne er blitt så vant til å elske. For det er liten tvil om hvorfor vi her på forlaget kaller Lucinda Riley Happy Tears-dronningen. Ingen kan som henne skrive bøker som får deg til å le og gråte.

Hvis du er glad i underholdningsromaner, kan du knapt lese noe deiligere nå når høstmørket er i ferd med å senke seg over deg.

Engletreet omslag