Har vært både TV-stjerne og ballett-danser

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerHar vært både TV-stjerne og ballett-danser
Estimert lesetid 3min

Lucinda Riley var innom flere karrierer før hun endelig skjønte at det var forfatter hun skulle bli. Her kan du lese hennes egne ord om barndommen, og veien inn i voksentilværelsen.

– Jeg er født i Irland, og de første seks årene i livet mitt bodde vi i en liten bygd som heter Drumbeg. Så flyttet vi til England, og jeg begynte på skolen. Som barn, verken skrev eller leste jeg – jeg gikk heller ikke på ballett. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra skolen, var å kle meg ut i mammas gamle kjoler, for å bli en prinsesse. Og jeg diktet opp historier som kunne vare i flere uker om gangen. Jeg levde i min egen fantasiverden, – og akkurat det har ikke endret seg siden!

Lucinda Bridesmaid
Lucinda Riley som brudepike. Allerede da var hun ei jente med livlig fantasi.

Faren min reiste mye og var ikke ofte hjemme – han var en mystisk figur, og verken jeg, moren min eller søsteren min visste helt hva det var han egentlig gjorde da han var på reise. Akkurat som Pa Salt i De syv søstre- historiene, ventet vi forventningsfullt på hjemkomsten, alltid med en gave fra et eksotisk sted til oss. Han var en klok mann, og det var han som lærte meg, at uansett om man var en dronning eller en toalettvasker, fortjente alle mennesker å bli behandlet med den samme respekten, uansett hvor de kom fra. Han døde uventet for ti år siden, og jeg ble helt knust.

Var ikke populær på skolen


Jeg var definitivt en nerd på skolen – gjorde det godt akademisk og var alltid den som vant priser da vi holdte taler på skolen. Jeg var ikke i den populære gjengen på skolen, for å si det sånn – selv om jeg, som alle andre, lengtet etter å være det. Jeg var altfor opptatt med ballettrening og teater. Moren min var en skuespiller før, og hennes mor igjen en operasanger, og min gamle onkel var sjefs lys-designer på Royal Opera House i Covent Garden. Så det lå i blodet mitt.

Da jeg var 14 år flyttet jeg til London for å begynne på en dans -og dramaskole. Og da jeg var 16 fikk jeg en hovedrolle i en TV-serie på BBC som het The Story of the Treasure Seekers. Og de neste fem årene, jobbet jeg som skuespiller. Da jeg var 21, fikk jeg en betennelse som gjorde at jeg ble sengeliggende i en periode. Og igjen var det fantasien som hjalp meg gjennom perioden, og mens jeg lå i sengen, skrev jeg min første bok Lovers and players. En venn leste den og ga den videre til en agent. Til min store overraskelse og glede, fikk jeg en kontrakt på tre bøker. Lovers and Players ble publisert samme dag som jeg oppdaget at jeg var gravid med mitt første barn, Harry.

Family photo in Bergen
Lucinda har sammen med ektemannen Stephen skapt en stor familie. Her er de i Bergen i forbindelse med boklansering av «Stormens søster» som hadde handling fra Norge.

Etter det, føltes det ut som jeg skapte både en bok og et barn hvert år. Jeg var utrolig lykkelig, ettersom jeg endelig hadde funnet mitt sanne kall her i livet.

Lucinda_FB

Lucinda er aktuell med boken Skyggesøsteren.Her kan du lese mer om boken.