Vigdis Hjorth leser utdrag fra «Er mor død»

SkjønnlitteraturRomanerVigdis Hjorth leser utdrag fra «Er mor død»

Vigdis Hjorths nye roman «Er mor død» har landet i bokhandelen. Her kan du høre henne lese et utdrag fra boka.

Estimert lesetid 2min

Vigdis Hjorths nye roman Er mor død er ute for salg, og det til uvanlig god mottakelse blant anmelderne. Vi fikk Hjorth til å lese inn en liten smakebit fra boka.

Om Er mor død

I Er mor død møter vi Johanna, som er kunstner og har tilbrakt de siste tre tiårene i USA sammen med mannen sin og sønnen deres. Etter at mannen dør, vender Johanna tilbake til hjemlandet. Hva gjenstår av livet Johanna etterlot seg i Norge for flere tiår siden? Hva forventer hun å finne når hun kommer tilbake? Hvordan skal hun greie å bygge bro mellom fortid og nåtid? I romanen følger vi Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Igjen skriver Vigdis Hjort medrivende og dyptloddende om tidløs tematikk.

Om Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården, som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. Siden har hun gjort seg bemerket gjennom flere tiår med bøker for både barn og voksne. For sin mest kjente bok, Arv og miljø fra 2016, vant hun Bokhandlerprisen og Kritikerprisen, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris, Ungdommens Kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Boka har også gitt Hjorth et stort internasjonalt gjennombrudd. Siden har hun gitt ut Lærerinnens sang, essaysamlingen Å tale og å tie, og skuespillet Henrik Falk, en roman fritt etter Ibsens Hedda Gabler.