#DenBoka med Kristine Ullebø

RomanerRomaner#DenBoka med Kristine Ullebø

Kristine Ullebø ante fred og ingen fare da hun leste Tomas Espedal for første gang – så åpnet en ny verden seg for henne.

Estimert lesetid 2min
Kristina Ullebø holder opp boken Gå, (eller Kunsten å leve et vilt og poetisk liv)
«Jeg visste ikke at det gikk an å skrive på en sånn måte som fikk deg til å føle ting så ekstremt sterkt,» sier Kristine Ullebø om favorittboken Gå, (eller Kunsten å leve et vilt og poetisk liv) (Foto: Skjermdump)

Jeg tror aldri jeg har lest en bok som har fått meg til å føle meg så hel som den boka her

Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv av Tomas Espedal er en bok for alle som ønsker å føle seg forstått, ifølge Kristine Ullebø. «Jeg kan ikke se for meg at man leser den her og ikke syns det er befriende og digg og gøy å gå,» sier bloggeren, som for tiden er aktuell med podcasten Karriærepodden.

Tomas Espedal skriver om å gå. Å begi seg av gårde til fots, ned den åpne veien; en romantisk øvelse som fører til en del harde erfaringer: å sove ute, gå seg vill, møte egne begrensninger og andre mennesker, natur og byer; drive gatelangs i Paris og Istanbul, krysse broer og grenser; gå inn i fremmede land, ukjente områder.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!