Firedobbel seier til Cappelen Damm

RomanerRomanerFiredobbel seier til Cappelen Damm

Cappelen Damm tar rent bord på Bokhandlerforeningens bestselgerlister for denne uken. Alle de fire førsteplassene Cappelen Damm-titler, og Elling har to av dem.

Estimert lesetid 4min
Omslag for Alle blomstene i Paris, Ingen kan hjelpe meg og Hvordan begynner man på skolen?
Alle førsteplassene på ukas bestselgerlister fylles av Cappelen Damm-bøker i alle sjangere.

På fredager offentliggjør Bokhandlerforeningen bestselgerlistene for ukens salg i alle norske bokhandlere. I hele vår har vi i Cappelen Damm gledet oss til listene presenteres, og i dag står jubelen i taket.

Ingvar Ambjørnsens Elling-roman Ingen kan hjelpe meg har inntatt to førsteplasser: skjønnlitteratur og e-bok, Anna Fiskes Hvordan begynner man på skolen topper fortsatt listen for sakprosa, og Sarah Jios Alle blomstene i Paris har gjenerobret førsteplassen på listen for pocketbøker. 

Elling er tilbake

Ingvar – og vi – var usikre på hvordan kritikerne og leserne ville motta en annerledes Elling-roman. Kritikernes reaksjon kan oppsummeres med konklusjonen i VGs anmeldelse: «Nye Elling er herlig litteratur». Leserne er altså like begeistret så Ingen kan hjelpe meg går til topps både på listen for skjønnlitteratur og for E-bok.  

Resten av bestselgerlisten for skjønnlitteratur er fortsatt preget av Cappelen Damm-titler. Beate Grimsruds kritikersuksess Jeg foreslår at vi våkner ligger på tredjeplass, og er samtidig den nest mest solgte voksenboka. Lucinda Rileys Solsøsteren er den romanen som har solgt mest totalt hittil i år. Nå ligger den på sjuendeplass på listen. På plassen bak ligger årets mestselgende krimroman Den tause pasienten av Alex Michaelides. 

På 15. plass ligger Kunsten å følge hjertet som er Jan-Philipp Sendkers avslutning på en fantastisk bestselger-trilogi som begynte med Kunsten å høre hjerteslag som har solgt over 150 000 eksemplarer her i landet.

Hvordan begynner man på skolen?

På listen for sakprosa er det Anna Fiskes Hvordan begynner man på skolen som topper. Det er ca 60 000 barn som snart skal begynne på skolen. Anne Cathrine Straume i NRK.no mener at de nettopp trenger denne boken for å få en god skolestart: «Dette er en raus bok. Varm. Midt i blinken, vil jeg si, for den som snart skal begynne på skolen.» 

Ragnhild Holmås’ Men du ser ikke syk ut har ligget på førsteplassen tidligere og ligger nå på fjerdeplassen. Kjell Aukrust ville fylt 100 år i år, og det vil skje mye fremover i forbindelse med jubileumsåret. Det kommer også flere bøker om og med ham til høsten. Nå i vår har Kjell Aukrusts verden, som er en slags «greatest hits», ligget høyt på listene i mange uker. Nå er den på 12. plass.

Sarah Jio – «den nye Lucinda Riley»

Lucinda Riley har hatt minst én bok på bestselgerlistene sammenhengende i 4,5 år. På pocketlisten ligger nå Sommerfuglrommet på åttendeplass. Listen toppes av Sarah Jio og hennes Alle blomstene i Paris. Det er en roman med to tidsplan fylt med spenning, lidenskap og romantikk. Sarah Jio har skrevet mange gode underholdningsromaner, og nå er hun i ferd med å innta en posisjon hos norske lesere som «den nye Lucinda Riley»

Showtime-feber

I går var det lanseringsfest for Henrik Langelands Showtime!, og du kan fortsatt se arrangementet her på Boktips. Showtime! er den tredje boken om Christian «Wonderboy» von der Hall. Wonderboy og Fyrsten solgte til sammen over 150 000 eksemplarer. I går kom det en rekke flotte anmeldelser av boken, og det ryktes at bokhandlerne allerede er i ferd med å gå tomme. 

I Wonderboy møtte vi Christian som 34-åring, besatt av drømmen om å bli rik. I Fyrsten var han blitt 47 og hadde erfart at én ting betyr mer enn penger, nemlig makt. Nå nærmer han seg 60 og aner at det finnes noe som er enda viktigere – og det er kjærlighet. Eller som Christian, en ektefødt mann av sin tid, gjerne kaller det: underholdning.

Vi håper at sommeren blir en eneste stor lesefest, nå når mange av oss snart har rundet Netflix.