Se Tore Renberg, Ingebjørg Bratland og Sondre Lerche på Bokbadet i høst

SkjønnlitteraturRomanerSe Tore Renberg, Ingebjørg Bratland og Sondre Lerche på Bokbadet i høst

Nå kan du bestille billetter til høstens to Bokbadet-arrangementer på Rockefeller med Tore Renberg, Lars Mytting, Jo Nesbø, Helga Flatland, Sondre Lerche og Ingebjørg Bratland.

Estimert lesetid 4min
Tore Renberg, Ingebjørg Bratland og Sondre Lerche
Tore Renberg, Ingebjørg Bratland og Sondre Lerche er alle bokaktuelle i høst, og besøker det originale Bokbadet på Rockefeller. (Foto: Marie von Krogh, Isabel Watson og Jen Steele)

Det originale Bokbadet er i sin 30. sesong på Rockefeller i Oslo. Nå kan du kjøpe billetter til Bokbadet 14. oktober – med Tore Renberg, Lars Mytting og Sondre Lerche – og til den 4. november, med Jo Nesbø, Helga Flatland og Ingebjørg Bratland. Forfatterne blir intervjuet av «dronningen av den gode samtale», bademester Anne Grosvold.

Arrangementet som ble et begrep

Når forfattere skal intervjues, kalles det ofte å bokbades, eller at forfatterne bades, som regel uten at arrangørene aner bakgrunnen for begrepet. Bokbadet startet opp i Rockefellers lokaler høsten 1991. Det var Bokklubben Nye Bøker som ønsket seg et helt nytt litteraturkonsept, med lange forfatterintervjuer, musikk og god klubbstemning. Grunnen til at arrangementet ble hetende Bokbadet er at Rockefeller er bygget på Gamle Torggata Bad. Nå arrangeres det bokbad landet rundt, men det originale konseptet holder fortsatt koken.

NRKs lengstlevende kulturprogram

I 1996 var Bokbadet blitt så populært at NRK2 med Stein Roger Bull og Eva Bratholm tok kontakt med Bokklubben Nye Bøker for å overføre Bokbadet til tv-formatet. Dermed ble Bokbadet på Rockefeller hele Norges litteraturprogram. Faktisk ble Bokbadet NRKs lengstlevende kulturprogram noensinne. Fra høsten 1996 til og med høsten 2004 ble det laget 135 Bokbadet for NRK, og alle ble tatt opp live på Rockefeller. Eva Bratholm var bademester de tre første årene, og de siste seks årene var Anne Grosvold den som badet forfatterne. En del av programmene ble også eksportert til utlandet, og både svensk, dansk og finsk tv viste flere program.

Bokbadet 14. oktober: Renberg, Mytting og Lerche

Onsdag 14 oktober kan du møte Tore Renberg og Lars Mytting i samtale med Anne Grosvold, og med Sondre Lerche som gjest. Du finner Facebook-arrangement fo Bokbadet på Rockefeller 14. oktober her.

Tore Renberg er en av våre mest populære forfattere, og han har også utmerket seg innen film, teater og musikk. I høst er han aktuell med den strålende romanen Tollak til Ingeborg som handler om en gammel stabukk som bor avsides til. Alle husker den gode kona til Tollak, men det er noe folk ikke vet. Nå er det på tide for Tollak å fortelle.

Lars Mytting kommer med bind to i trilogien om «Søsterklokkene». Gutten som ble født på de siste sidene i forrige bok, er blitt voksen, og sogneprest Kai Schweigaard steller fremdeles Astrids grav. Mytting skaper magi ut av historie og folketro, og avbilder hverdagsslitet, men smetter inn den uendelige friheten som finnes i villreinsjakta på fjellet. Mytting debuterte med romanen Hestekrefter i 2006. Hel ved fra 2011 ble en internasjonal bestselger, og fikk bokbransjeprisen i Storbritannia for årets beste sakprosa.

Spesielt invitert gjest er Sondre Lerche «med bok i magen og gitar på ryggen». Lerche forteller om sin nye barnebok Snømannens jul og kanskje spiller han noen låter fra årets unisont kritikerroste album, Patience?

Bokbadet 4. november: Jo Nesbø, Helga Flatland og Ingebjørg Bratland

Onsdag 4. november er Jo Nesbø, Helga Flatland og Ingebjørg Bratland på scenen. Se Facebook-arrangement for Bokbadet på Rockefeller 4. november her!

I høst er Jo Nesbøs aktuell med Kongeriket, en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge – om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Ikke minst er det en roman om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.

I Helga Flatlands nye roman Et liv forbi, som kommer ut i oktober, maler hun presise og troverdige menneskelige portretter, med stor psykologisk innsikt. Utgangspunktet er én familie, men romanen gir et konsentrert uttrykk for hva tilværelsen innebærer av historier, liv og død.

Spesielt invitert gjest denne kvelden er Ingebjørg Bratland. Hun er en av våre fremste artister, kjent for sin særegne stemme, unike sangteknikk og formidable formidlingsevne. På Bokbadet vil hun fortelle som sin nye og vakre juleantologi Klokkene kallar – og kanskje synger hun noen låter også?