Riley og Ambjørnsen til topps på Bokhandlerforeningens bestselgerliste

SkjønnlitteraturRiley og Ambjørnsen til topps på Bokhandlerforeningens bestselgerliste

Lucinda Riley og Ingvar Ambjørnsen har i dag de to øverste plassene på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. Fire av de fem øverste plassene er Cappelen Damm-bøker.

Estimert lesetid 3min
Portretter av Lucinda Riley og Ingvar Ambjørnsen
Lucinda Riley og Ingvar Ambjørnsen topper Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur denne uka, med henholdsvis «Sommerfuglrommet» og «Ekko av en venn». (Foto: Boris Breuer/Tine Poppe)

Hver fredag offentliggjør Bokhandlerforeningen bestselgerlisten for alt salget i bokhandel i Norge. Antagelig har det aldri vært maken til dominans fra ett forlag når Cappelen Damm i dag har 4 av 5 øverste titlene på listen for skjønnlitteratur.

Riley-eventyret fortsetter

De siste tre-fire årene har minst én av Lucinda Rileys romaner ligget på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. Denne uka har hun ikke én, men to romaner på topp ti på listen for skjønnlitteratur. Rileys nye underholdningsroman Sommerfuglrommet gikk til topps i forrige uke.

Denne uka klarte den å beholde førsteplassen selv om den fikk beinhard konkurranse av Ingvar Ambjørnsens nye Elling-roman Ekko av en venn. Rileys forrige roman, Månesøsteren, er nummer fem i suksess-serien Syv søstre. Den lå lenge på førsteplassen i vinter, og nå har den klatret opp igjen til 8. plass.

Elling vs Harry Hole

Ambjørnsens Ekko av en venn har hatt en eventyrlig start på salget. Den ligger nå på andreplass på listen for skjønnlitteratur, men førsteplass på listen for e-bøker der Riley og Ambjørnsen har byttet plass. 

Etter én uke på hyllene har Cappelen Damm trykket flere opplag, og totalt er det nå på 20 000. Det virker som om Elling-feberen stiger over hele landet, for flere butikker gikk tomme før ekspressbudene kom med nye bøker i går. Siden Jo Nesbøs nye Harry Hole-roman, Kniv, kom ut i går med et svært stort forhåndssalg, vil den kanskje innta førsteplassen neste fredag. Spenningen utover sommeren er om den skjøre og ensomme Elling kan ta opp kampen mot overmakten representert ved den ensomme, men langt mer voldelige Harry Hole. Foreløpig leder i alle fall Elling med antall seksere fra anmelderne.

Loe på lista

Også Erlend Loes lille roman Helvete har kommet med på topp fem-lista. Boken fikk terningkast 6 i Adresseavisen, der Stein Roll kalte boken «satans artig». Leserne ser ut til å være av samme oppfatning. Helvete ligger på fjerdeplass etter bøkene til Lucinda Riley, Ingvar Ambjørnsen og Jørgen Jæger.

Første diktsamling på førsteplass siden 1985

Trygve Skaugs Følg med nå har også hatt et eventyrlig salg denne våren. Skaug har en helt egen magi og drag på sine lesere. Følg med nå har ikke bare solgt usedvanlig godt som diktsamling. Den er også den første diktsamlingen siden Rolf Jacobsens Nattåpent fra 1985, som har toppet Bokhandlerforeningens bestselgerliste. I dag ligger den på femteplass etter å ha innehatt førsteplassen i fire uker.