Disse sakene ble mest lest på Boktips i 2019

SkjønnlitteraturDisse sakene ble mest lest på Boktips i 2019

Agnes Ravatn gikk til angrep på myter om kvinners libido, og Lars Monsen viste hvor langt han er villig til å gå for å unngå å måtte jobbe på kontor. Dette var de mest leste sakene på Boktips i fjor.

Estimert lesetid 3min
Boktips doblet lesertallene fra lanseringen i mai til desember 2019. Vi oppsummerer de mest leste sakene fra i fjor. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Med Boktips vil vi gjøre det enkelt for deg som ser etter noe å lese å finne riktig bok. Kanskje vil du oppdage et nytt forfatterskap, eller bare finne ut hvilken bestselger alle snakker om akkurat nå? Uansett vil vi at du skal finne noe interessant å klikke på.

Siden vi lanserte i mai i fjor har vi publisert mer enn 300 artikler, og doblet trafikken vår. Vi har tatt en titt på tallene og funnet ut hvilke saker som var mest lest i 2019.

Høstens beste bøker 2019

Topplister er generelt populære, og da vi listet opp bokhøstens beste, nye romaner ble det en klikkvinner. Ikke så rart, med gullutgivelser fra blant annet Lars Saabye Christensen, Maja Lunde og Jon Fosse.

Les om høstens beste bøker her.

Boktips podcast

I høst lanserte vi vår egen podcast, der kjente forfattere forteller om bøkene de skriver og bøkene de leser. Gjennom 13 episoder fikk vi besøk i studio av alt fra Helsesista til Ketil Bjørnstad, og podcast-siden ble en av de mest besøkte i hele fjor.

Les mer og hør alle episodene her!

Forfatternes boktips: Ingvar Ambjørnsen

Søndagsspalten vår, der vi spør aktuelle forfattere tipse om sine favorittbøker, er også populær. Aller mest lest er tipsene fra Ingvar Ambjørnsen, som blant annet sier: «Dersom du har lett for å bli krenket på vegne av andre, bør du styre unna denne, og heller lese Pippi Langstrømpe i revidert utgave.»

Les hele saken her.

Portrett av Ingvar Ambjørnsen, forfatter av Ekko av en venn, en ny Elling-roman

Historien om Greta Thunberg

Hun var den syvende mest googlede personen i verden i fjor, og på høsten kom bøkene Huset brenner og Streik for klimaet på norsk. Vår sak om historien bak den oppsiktsvekkende svenske 16-åringen ble lest av mange (og fikk kommentarfeltene våre på Facebook til å koke).

Les saken her!

Lars Monsen: – En biografi skal gjøre vondt for hovedpersonen

«Man utgir ikke biografi mer enn én gang i livet, da kan man like gjerne tråkke litt til,» sa Lars Monsen da vi møtte ham i forbindelse med utgivelsen av Mitt liv. Vi benyttet også anledningen til å finne ut hvor langt villmarkingen er villig til å gå for å unngå å måtte jobbe på kontor…

Les intervjuet her, og se Monsen svare for seg under:

Agnes Ravatn om Vigdis Hjorth

Da Vigdis Hjorth fylte 60 i sommer publiserte vi Agnes Ravatns tekst fra jubileumsboka Fem kvinner, tre menn og en datter skriver om Vigdis Hjorth. Teksten tar for seg en teori om at kvinner er mindre disponert for monogami enn menn. Ravatn skriver blant annet: «Fortellinga om kvinners låge libido og medfødde preferanse for monogami er, i tillegg til å vere lettkjøpt og logisk, òg eit lærebokeksempel på vellykka sosial kontroll.»

Les hele teksten her!

Ukas dikt

Sist, men ikke minst: Vår ukentlige diktspalte er alltid populær. Hver fredag deler vi et dikt som rammer inn dagen, enten det er for å hedre noen som har gått bort, eller for å glede seg over sommeren. Aller øverst troner Inger Hagerups udødelige «Vi holder livet», et dikt om livet sjæl som alle kan kjenne seg igjen i.

Les diktet her.