Anorektisk til topps

KrimbøkerUkategorisertAnorektisk til topps
Estimert lesetid 3min

Anorektisk går rett til topps på bestselgerlisten for generell litteratur, Helenas hemmelighet beholder førsteplassen på pocket-listen og Arv og miljø er fortsatt på bestselgerlisten i sin 33. uke. Fortsatt inspirerende å lese bestselgerlistene.

Kjøp den nå på Cappelendamm.no!

Ingeborg Sennesets Anorektisk debuterer denne uken på bestselgerlisten for generell litteratur og tar like gjerne førsteplassen. Det er fantastisk for en svært viktig bok. Anorektisk er en ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Den er skrevet over tre år, gjennom en langsom tilfriskning, av en forfatter med den unike kombinasjonen pasient, journalist og sykepleier, og den handler om hvordan norsk psykiatri oppleves for en pasient med anoreksi og tvangslidelser. Boken har fått strålende kritikker i mange aviser, bl.a. av Fartein Forgar i Adresseavisen som ga den terningkast seks og skrev: «Hjerteskjærende innsiktsfullt, nådeløst selvutleverende, og strålende skrevet om å lide av anoreksi.»

Over 700 000 solgte Riley-bøker i Norge


Lucinda Riley har enorm suksess i Norge. Hun har nå solgt over 700 000 bøker på seks år, og hennes Helenas hemmelighet holder stand på førsteplassen av pocketlisten. Men hun har mye mer. En av hennes bøker har ligget konstant på bestselgerlisten siden januar 2016. Stormens søster er nr. seks på pocketlisten i sin 40. uke, to plasser bak Torkil Damhaugs En femte årstid som fikk Rivertonprisen for beste norske kriminalroman. Skyggesøsteren har ramlet ned fra førsteplassen, men er fortsatt nummer seks på bestselgerlisten for skjønnlitteratur. Om tre måneder kommer hennes neste roman, Kjærlighetsbrevet.

Størst av alt – sommerens store roman?

Kjøp den nå på cappelendamm.no!

Malin Persson Giolitos Størst av alt suser også rett inn på bestselgerlisten for skjønnlitteratur –  på en 8. plass. Det er en uforglemmelig roman om et skoleskyting i Stockholm og har bare fått femmere og seksere på terningene i norske og svenske aviser. Det er en rystende og sjeldent god roman som også ble kåret til årets beste svenske krimroman i fjor. Den gir et helt unikt portrett av en ung kvinne med en rå og troverdig fortellerstemme – som om Skam møter Grisham. For å vri litt på et kjent sitat: Ingen som har lest den, kommer umerket fra den.

Arv og miljø – 33 uker på bestselgerlisten


Vigdis Hjorths Arv og miljø er fjorårets mest kritikerroste roman, og det er flott at den også har gitt henne et nytt og stort publikum. Nå har Arv og miljø ligget i over et halvt år på bestselgerlisten, rettere sagt i 33 uker.

For oss i Cappelen Damm er det enda mer å glede seg over på bestselgerlistene. På pocketlisten har vi i tillegg til førsteplassen med Skyggesøsteren, fjerdeplassen med  En femte årstid og sjetteplassen med Stormens søster tiendeplassen med Lisa Jewells Da jeg fant deg. Og på generell litteratur er fortsatt Juan P. Escobars Min far Pablo Escobar på listen.

Snart er det sommerens store pocketslipp, så da kommer det enda flere bestselgere!

Les også:
Malin Persson Giolito: Mitt livs roman
Ukens krimtips: Wilbur Smith Dyret
Det franske presidentvalget – et valg mellom pest og kolera