Jon Michelet 1944 – 2018

SkjønnlitteraturJon Michelet 1944 – 2018

Den kritikerroste og folkekjære forfatteren Jon Michelet døde lørdag kveld, etter lengre tids sykdom. Her kan du lytte til BokPod med ett av de flotteste intervjuene med Jon Michelet.

Estimert lesetid 2min

Den kritikerroste og folkekjære forfatteren Jon Michelet døde lørdag kveld, etter lengre tids sykdom. Michelet døde fredelig med alle sine nærmeste rundt seg, forteller forlaget Oktober, på vegne av familien, til VG.

En sjøens helt


Mange av dagens lesere forbinder med Jon Michelet med storverket En sjøens helt –  bøkene om krigsseilerne under 2. verdenskrig. Noen lesere vil også svare Thygesen-krim og Orions belte, og noen vil forbinde ham med politikk på ytterste venstreside, som forlagssjef i Oktober eller redaktør i Klassekampen.

Et timelangt intervju med Jon Michelet på BokPod

Jon Michelet
Jon Michelets BokPod ble publisert 30. september 2015. Hør den her.

Jon Michelet har gjort en lang rekke intervjuer, men ett av de beste om hele hans forfatterskap er BokPod-intervjuet gjort av journalist Hallgeir Opedal. Det er et timelangt intervju der Jon Michelet forteller om opp- og nedturer, om foreldrene og om hvor lenge han var til sjøs. Egentlig.

I dag kan du minnes en av våre største forfattere med å høre på dette flotte intervjuet om forfatterskapet eller selvsagt lese en av hans mange strålende bøker!


Hør på BokPod hereller søk BokPod opp i iTunes.