Gi en bok i morsdagsgave – her er åtte supre boktips

SkjønnlitteraturGi en bok i morsdagsgave – her er åtte supre boktips

Søndag 11. februar er det morsdag. Har du fremdeles ikke gaven i boks så gir vi deg her åtte boktips – noe for enhver smak.

Estimert lesetid 5min

Søndag 11. februar er dagen hvor mødre får litt ekstra oppmerksomhet. Her har vi samlet en liste over åtte bøker som er flotte gaver til mor – enten hun liker krim, underholdning eller litterære bøker.

Perlesøsteren er bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien De syv søstre. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

For den som liker gripende underholdningsromaner:


Perlesøsteren – CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far – den mystiske Pa Salt – er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.En lykkens dag
En lykkens dag er en bok for alle som likte Kunsten å høre hjerteslag. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

En lykkens dag – For Ki Lim og Sang Ly er hver dag en kamp for å overleve. De bor på Stung Meanchey, den største kommunale søppelfyllingen i Kambodsja, og livnærer seg ved å plukke søppel som kan selges videre. Som om ikke livet var vanskelig nok, må de også bekymre seg for sitt kronisk syke barn, Nisay, og utgiftene til dyr medisin som ikke virker. En lykkens dag er en fortelling om håp, om én kvinnes kamp for å redde sønnen og en annen kvinnes mulighet til forsoning.

For den samfunnsinteresserte:

Homo deus
Homo deus har solgt over fem millioner eksemplarer. Kjøp Homo deus på Cappelendamm.no.

Homo Deus – Hvor er menneskeheten på vei? Hvilke framtidsprosjekter, drømmer og mareritt kommer til å prege vår verden under resten av 2000-tallet? I Homo Deus – en kort historie om i morgen retter Yuval Noah Harari søkelyset mot menneskehetens framtid.

Den siste jenta – En augustdag i 2014 invaderte IS Jesidienes område i Irak. 21 år gamle Nadia ble da vitne til at seks av hennes brødre ble henrettet, samtidig som hun selv ble tatt til fange.

«Nadia Murad har skrevet den hittil sterkeste boken om IS` terrorregime i Midtøsten» – Aftenposten.

Den siste jenta
Nadia Murad forteller sin sterke historie om hennes kamp mot IS. Kjøp Den siste jenta på Cappelendamm.no.

For den krim-lesende:

Krittmannen -12 år gamle Eddie og vennene bruker krittfigurer til å overlevere hemmelige beskjeder på. Og det er gøy til å begynne med, helt til figurene fører dem til liket av en ung jente…

Det er tretti år siden nå, og Ed trodde at fortiden lå bak ham. Plutselig mottar han et brev som inneholder to ting: et stykke kritt og en tegning av en krittmann. Da historien begynner å gjenta seg, skjønner Ed at leken aldri var over…

For den litterære:


Der det brenner – «Jeg ser for meg døra på kontoret mitt, at han la hånda på dørhåndtaket og lukket den. Han sa ikke noe. Han var helt stille, og det var da jeg burde gjort noe, reist meg og gått mot ham, forbi og ut, da han ble stille. Jeg burde sett det på ham, lyden av det lille klikket da døra gled på plass i dørkarmen.»

Høsten 2015 lammer røyken fra skogbranner i Indonesia flytrafikken i Malaysia og Singapore. Skoler må holde stengt og folk advares mot å ferdes ute.

B. bor i Singapore og jobber på et krisesenter for kvinner som har rømt fra arbeidsgiveren. De har kommet til landet på jakt etter et bedre liv, men for mange blir tilværelsen et mareritt.

der det brenner
Der det brenner er en foruroligende roman om moderne slaveri og personlig ansvar. Kjøp den på Cappelendamm.no.

For den strikkeglade:

Boken Sokker har 41 oppskrifter på sokker til dame, herre og barn, med store, tydelige diagrammer og vakre bilder. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Sokker – Nina Granlund Sæther er tilbake, denne gangen med oppfølgeren til Votter. I boka Sokker fra hele Norge er vi igjen på reise gjennom Norges land og strikketradisjoner, men denne gang skal vi bli varme på beina. Her finner du sokker fra alle landets fylker og spennende historier om opphavet til de forskjellige sokkene, arkivbilder fra museer rundt omkring i landet, og selvfølgelig massevis av oppskrifter på sokker til hele familien.

For den yogaglade:

En yogareise
En yogareise er en bok om å finne seg selv gjennom yoga, pust og balanse. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

En yogareise – I En yogareise tar Henriette Lien utgangspunkt i yogaens evne til å hjelpe deg med å finne tilbake til kjernen i hvem du er for dermed å gi deg et enklere og mer balansert liv. Med yoga kan du finne veien til et ærlig og uredd liv. Henriette Lien har reist hele livet, først som danser, nå som yogainstruktør, og hun betrakter også livet selv som en reise. I denne boka forteller Henriette om sine erfaringer med yogaens inntog i sitt liv, og gir råd og tanker til deg om betydningen av at du tar vare på deg selv og stoler på at du er god nok som du er. Hun viser også de viktigste øvelsene som sikrer en sunn kropp og et sunt sinn, og deler sine tanker om hva som gir henne nødvendig inspirasjon og pusterom i hverdagen.