Daniel Radcliffe leser høyt fra «Harry Potter og De vises stein»

FantasyFantasyDaniel Radcliffe leser høyt fra «Harry Potter og De vises stein»

Alltid drømt om at Daniel Radcliffe og David Beckham leser Harry Potter høyt for deg? Flaks! Nå gjør de nemlig akkurat det.

Estimert lesetid 2min
Harry Potter og De Vises stein
Få litt av magien fra J.K. Rowlings univers rett hjem i stua, når britiske kjendiser leser høyt fra Harry Potter og de vises stein. (Illustrasjon Jim Kay)

Melding til alle Harry Potter-fans: Det er duket for høytlesning, og det er ikke hvem som helst som skal lese for oss.

Harry Potter at Home er et initiativ fra Wizarding World, som er et samarbeid mellom Pottermore (J.K. Rowlings digitale Harry Potter-univers) og Warner Bros. Målet er å bringe litt magi til alle hjem der det sitter barn som er rammet av pandemien.

Det klarer de virkelig. En gang i uka publiseres videoer der kjente ansikter leser hvert sitt kapittel fra Harry Potter og De vises stein, og første kapittel leses av ingen ringere enn Daniel Radcliffe, som spiller Harry i filmatiseringen av bøkene.

En spesiell gave til fansen

Redaksjonssjef Hege Eikenes Randen hos Cappelen Damm sier dette er et spesielt stunt som vi aldri har sett maken til før:

– I over 25 år har J.K. Rowlings bøker om Harry Potter spredt magi og leseglede. For å spre enda mer leseglede og håp i koronatiden, har forfatteren invitert verdenskjente kultur- og sportspersonligheter til å delta i en lesedugnad. Formidlingen foregår på ekte lavterskel-koronavis: Bidragsyterne leser sitt kapittel foran et kamera, hjemme! Det magiske Harry Potter-universet flys hjem til oss – ikke ved hjelp av ugle, men via skjermen.

J.K Rowling og forlaget har allerede avslørt flere av navnene, og både David Beckham og Stephen Fry dukker opp for å lese høyt fra boka.

– Bøkene om Harry Potter passer perfekt for gomper på frifot så vel som i lockdown, blant annet fordi de handler om familie, vennskap, mot og evnen til å overvinne frykt, isolasjon og fremmedgjorthet. Alt ispedd magi. Masse magi, avslutter Randen.

Da er det bare å tune in og følge med på hvem som dukker opp på skjermen fremover. Én gang i uka slipper en ny kjendis oss inn i hjemmet sitt for høylesningsstund.

Daniel Radcliffe starter ballet

Her kan du se Daniel Radcliffe sparke det hele i gang med første kapittel: The boy who lived.

Du kan følge kapitlene etter hvert som de legges ut på Wizarding World. Kapittel to ligger allerede ute, lest av Noma Dumezweni, som spilte Hermine Grang i Broadway-oppsetningen av Harry Potter and the Cursed Child.

Bøkene om Harry Potter finner du her.