Harry Potter og Barnets forbannelse

FantasyFantasyHarry Potter og Barnets forbannelse

Dette er den åttende Harry Potter-historien – teatermanuset Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to.

Estimert lesetid 3min

Etter at boka utkom på engelsk med tittelen Harry Potter and the Cursed Child parts one and two, ble den på kort tid blitt en verdensomspennende suksess. Teaterstykket var et nytt verk av dramatikeren Jack Thorne, og gikk for fulle hus i London. Historien er av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany. Torstein Bugge Høverstad har tidligere fått mye ros for oversettelsen av alle de andre syv bøkene i Harry Potter-serien. Han står for den norske oversettelsen.

Spesialskrevet utgave

Mange Harry Potter-fans fikk ikke anledning til å se oppsetningen i London, men denne spesialskrevne utgaven av prøvemanuset, vil gi norske Harry Potter-lesere tilgang på denne storslagne, åttende fortellingen om Harry Potter.

Om handlingen i Harry Potter og Barnets forbannelse:

Den åttende fortellingen. Nitten år senere.

Det har aldri vært enkelt å være Harry Potter, og det er ikke mindre sant nå da han er blitt en overarbeidet ansatt i Magidepartementet med kone og tre barn i skolealder.

Harry sliter med å holde styr på en fortid som nekter å forbli der den hører hjemme. Samtidig vakler yngstesønnen Albus under tyngden av en slektsarv han verken har bedt om eller ønsket seg. Fortid og fremtid fletter seg faretruende sammen, og far og sønn blir tvunget til å erkjenne en ubehagelig sannhet: Noen ganger kan mørket komme fra de mest uventede hold.

Den spesialskrevne utgaven av prøvemanuset til Harry Potter og Barnets forbannelse del en og to er en fullversjon av manuset slik det forelå på et tidlig stadium av stykkets prøveforestillingsperiode, flere uker i forkant av åpningsforestillingene. Det kan ha blitt gjort endringer i manuset også etter utgivelsen av prøvemanuset. Det vil derfor kun være tilgjengelig i et begrenset tidsrom for så, på et senere tidspunkt, å bli erstattet av en oppdatert, endelig utgave. Nærmere informasjon om denne endelige utgaven kommer etter hvert.

Den norskspråklige ebok-versjonen utgis av J.K. Rowlings eget nettsted og forlag Pottermore.

Om J.K. Rowling:

J.K. Rowling er forfatteren av den bestselgende sjubindsserien om Harry Potter. Serien ble utgitt mellom 1997 og 2007 med et salg på over 450 millioner eksemplarer på verdensbasis, fordelt på mer enn 200 nasjoner og 79 språk. Den har også dannet grunnlaget for åtte enormt populære spillefilmer.

J.K. Rowling. Foto: Debra Hurford Brown. © J.K. Rowling 2012
J.K. Rowling. Foto: Debra Hurford Brown. © J.K. Rowling 2012

Rowling har skrevet tre tilleggsbøker for veldedige formål: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne (for Comic Relief) og Skalden Skurres historier (for Lumos, hennes eget hjelpeprogram for barn).

I 2012 ble J.K. Rowling’s digitale underholdnings- og e-publikasjonsselskap Pottermore lansert. Her har fansen tilgang til hennes nyeste arbeider og en anledning til å fordype seg ytterligere i magiens univers.

Hennes første voksenroman, Den tomme stolen, ble utgitt i september 2012 og bearbeidet til en BBC-produksjon i 2015. Hun har skrevet krimfortellinger under psevdonymet Robert Galbraith, utgitt i 2013 (Når gjøken galer), 2014 (Silkeormen) og 2015 (Ondskapens kall).

Traileren til Fabeldyr og hvor de er å finne:


Les mer om Harry Potter-serien her