Boktips’ guide til Mammutsalget

SkjønnlitteraturBoktips’ guide til Mammutsalget

Vi har funnet frem til fem gode bøker som er på Mammutsalg akkurat nå.

Estimert lesetid 3min
Kollasj med omslag til mammut-salget
På det årlige Mammut-salget kan man gjøre mange gode bokkupp. Disse fem er verdt pengene.

Mammut-salget er godt i gang. Men hvilke bøker bør du legge pengene dine på? I jungelen av eldre utgivelser som nå legges ut på salg, er det flere skatter. Vi guider deg gjennom, og gir deg fem kvalitetstips til bøker på Mammutsalg.

En kvinnelig utgave av Ove

Fredrik Backman er fortsatt mest kjent som forfatteren av En mann ved navn Ove. Men visste du at han også har skrevet en veldig morsom roman om en helt spesiell dame? I Britt-Marie var her har han laget en historie i kjent stil, som de fleste fans av Ove kan like. Hovedpersonen selv, Britt-Marie, har akkurat forlatt en utro ektemann og er klar for et nytt liv. Dette innebærer blant annet at hun hiver seg utpå ukjent farvann, og prøver seg som fotballtrener. Britt-Mari er ikke passiv-aggressiv. Det er bare det at skitt og riper og bestikk som ikke ligger på riktig sted i skuffen, får henne til å skrike inni seg.

Nina Lykkes gjennombruddsroman

Nei og atter nei var Nina Lykkes gjennombruddsroman. Det er ikke ofte det utkommer så morsomme romaner i Norge, men denne er i høyeste grad akkurat det. Nei og atter nei er en fornøyelig kommentar til det moderne familielivet i Norge. Med denne kan du rigge deg til og kose deg med intriger, utroskap og en god dose humor. Senere har Nina Lykke også vunnet Brageprisen for sin nye roman Full spredning, men Nei og atter nei er minst like morsom. Et kupp.

En litterær perle på billigsalg

Er du glad i å bli utfordret på sjanger og innhold? Da skal du vite at alle dine venner som er godt bevandret i litterære kretser, antagelig har denne boken i hylla. Da 2666 kom ut, fikk den terningkast 6 i VG, der Gabriel Michael Vossgraff skrev at det var en «sensasjonelt bra roman». Robert Bolaños 2666 er å regne som en moderne klassiker. Sett av litt tid – både for å fordøye det du leser, som er ulikt alt annet – og for å komme gjennom de fem delene denne store romanen er delt opp i. Her er det mye godt lesestoff for pengene.

Nordic Noir fra Damhaug

Torkil Damhaug er kanskje ikke like godt kjent for publikum som noen av sine skandinaviske kollegaer, men hans thrillere står ikke tilbake for mange av de mer berømte utgivelsene fra den skandinaviske krimscenen. Damhaug har med sin En femte årstid levert en kvalitets-thriller av de sjeldne. Ola Hegdal i Dagens Næringsliv skrev følgende om romanen: «en ypperlig eksistensiell thriller, et nervepirrende drama på høyde med de beste av norsk og internasjonal krim.» Trenger vi si mer?

Er fremtiden «fake news»?

Ennå ikke lest denne? Mannen som hadde braksuksess over hele verden med utgivelsen Sapiens, har utgitt flere tankevekkende bøker. I 21 tanker for det 21. århundre utforsker Yuval Noah Harari fremtiden. Han stiller brennaktuelle spørsmål som; Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av «fake news» eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre? Les og bli litt klokere.