Terningkast 5 til Arne Dahls Åpen sjø: – Krim i toppklasse

– Han har enkelt og greit sørga for at jeg har fått meg en ny favorittforfatter i krimsjangeren, skriver Nettavisens Tor Hammerø.

Utmarker ble kalt «den beste svenske krimromanen noensinne», og da Innland kom året etter sparte ikke anmelderne på superlativene.

Nå er Nordens krimstjerne Arne Dahl – eller Jan Arnald som han egentlig heter – aktuell med Åpen sjø, den tredje boka om Sam Berger og Molly Blom. Det intense og storslåtte språket og den briljante, ofte svært makabre, intrigen er blitt forfatterens varemerke. Ifølge internasjonal presse skriver Arne Dahl bedre enn noen gang.

Nettavisens Tor Hammerø er altså svært begeistret, triller terningkast 5, og skriver bl.a.: «Det er et driv i fortellinga og språket hans som gjør at det er svært vanskelig å legge den fra seg. Når så persongalleriet hører hjemme i samme klasse, så blir det slik at jeg i alle fall assosierer meg lett med de involverte – de er alle sammen svært troverdige.»

krimtips
Kjøp Åpen sjø på Cappelendamm.no

Mørkt psykologisk spill med finesse og driv


I Åpen sjø kastes leseren ut i et mørkt og bunnløst dyp. Sam og Molly involveres igjen i en komplisert og farlig sak, kidnapping, dobbeltspill og hemmeligheter med forgreininger til fortiden. Det psykologiske spillet mellom de to hovedpersonene er fortettet og uforutsigbart. Hvem kan de stole på, og kan de stole på hverandre?

Det er få som evner å skrive krim med slik finesse og driv som Arne Dahl. I kjent stil er det lag på lag av konflikter og kompleks intrige som vanskelig lar seg gjenfortelle.

Dahl i ny pocket


I 2018 kunne Arne Dahl feire 20 år som en av Sveriges fremste krimstjerner. I 2019 hedres han med den prestisjetunge og fornemme prisen The Ripper Award, og i februar kommer de fem første bøkene i serien om A-gruppen ut i nye, flotte pocketutgaver. En ypperlig mulighet til å bli kjent med Dahls første krimromaner! Berger og Blom-fans kan dessuten glede seg over at ferden ikke er over med Åpen sjø. Arne Dahl har nemlig lovet å skrive flere bøker om den populære og gåtefulle duoen.

krimtips
Kjøp de første fem bøkene i serien om A-gruppen på Cappelendamm.no