Norges beste krimroman: Glasshjerte av Torkil Damhaug

KrimbøkerPsykologisk krimNorges beste krimroman: Glasshjerte av Torkil Damhaug
Estimert lesetid 3min

Torkil Damhaug er psykiater og skriver psykologiske thrillere som få, eller ingen andre. I dagens Aftenposten skriver de om årets beste norske bøker. Det er kun én krimroman på listen, og det er Glasshjerte av Torkil Damhaug.

Kjøp «Glasshjerte» på cappelendamm.no.

«Den psykologiske krimmens ukronede konge»

I dag står det følgende om Glasshjerte i Aftenposten: «Gjennom sine fire-fem siste utgivelser har Torkil Damhaug etablert seg som den psykologiske krimmens ukronede konge her til lands. Denne romanen er intet unntak. Dette er mørkt og medrivende slik bare Damhaug kan.»

«Bedre er det ikke blitt gjort»

Aftenpostens krimanmelder Pål Gerhard Olsen anmeldte Glasshjerte 2. september. Han har sjelden vært så begeistret. Under tittelen « MØRK OG MEDRIVENDE SOM BARE DAMHAUG KAN» skrev han: «Gjennom sine fire-fem siste utgivelser har Torkil Damhaug etablert seg som den psykologiske krimmens ukronede konge her til lands. (…) Damhaug er en mester i antydningens tvetydige kunst (…) Formidlet i en utstudert skjødesløs stil er Damhaugs figurer ganske enkelt lys levende. De berører, de er pustende nær oss. (…) en sjeldent relevant krimroman. Bedre er det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge, kanskje ikke siden Damhaugs egen Ildmannen fra 2011.»

Les Aftepostens anmeldelse: «Glasshjerte oppleves som en sjeldent relevant krimroman. Bedre er det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge»

Forstyrrede sinn og stor kjærlighet

I Glasshjerte møter vi fire unge mennesker med svært forskjellig skjebne. Romanen begynner med at 16 år gamle Amina forsvinner,  for så å bli funnet voldtatt og drept. Hennes hjerneskadete fetter, Robin, blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres. Men han er verken i stand til å hjelpe henne eller å hente hjelp. Etterpå er han heller ikke i stand til å uttrykke hva han har sett.

Robins bror Mikkel derimot, vet noe om forsvinningen, men han vil ikke fortelle det til noen. Inga er deres strake motsetning, jusstudent og datter av en stjerneadvokat. Hun forelsker seg hodestups i Mikkel og setter seg fore å gjøre ham til et nytt og bedre menneske. Men hva er det brødrene vet?

Kjenne igjen ondskapen

Torkil Damhaug skriver grensesprengende krim, og denne romanen er noe langt mer enn en vanlig krimroman – den handler om hvor langt et menneske våger å gå, for å holde fast ved kjærligheten. Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er.

Ingen tvil hva som er et godt gavetips til den som liker krimromaner!