Verdenslansering av Ken Folletts nye roman

KrimbøkerVerdenslansering av Ken Folletts nye roman
Estimert lesetid 3min

Den 12. september er det verdenslansering for en ny stor historisk roman av Ken Follett. På norsk vil den hete Den evige ilden. Dramaet utspilles rundt dronningene Elizabeth I og Maria Stuart, og midt i dramaet befinner Englands første hemmelige agent seg.

Ken Follett er en av verdens mestselgende forfattere. På verdensbasis har han solgt over 150 millioner bøker, og bare her i Norge er det solgt over 1,2 millioner  av 23 Follett-utgivelser.


Da den protestantiske Elizabeth I blir dronning av England, vender resten av Europa seg mot England. I kulissene i Paris venter kusinen, den unge, katolske Maria Stuart som mange mener er den rettmessige arvingen til Englands trone. Elizabeth oppretter derfor landets første etterretningstjeneste som skal advare henne om mulige sammensvergelser og attentatplaner.

Verdens første etterretningstjeneste


I denne etterretningstjenesten begynner den unge Ned Willard som hemmelig agent. Dette er i en tid hvor den religiøse ekstremismen fører til vold rundt om i hele Europa. Også Neds egen hjemby, den gamle katedralbyen Kingsbridge, er preget av religiøse strider og bålbrenning fra inkvisisjonen. Gamle vennskap og lojalitetsbånd er smuldret. Og Ned selv har havnet på feil side i forhold til den piken han vil gifte seg med. Han får mer enn nok å tenke på når han får ansvar for å beskytte dronning Elizabeth.

Den evige ilden – et nytt mesterverk


Den gangen som nå er den sanne fienden ikke de stridende religionene, men kampen står mellom dem som går inn for frisinn og toleranse og de tyranniske som vil underlegge alle andre deres syn på verden – koste hva det koste vil. Jeg har vært så heldig å få lese romanen allerede og kan love at dette er kostelig underholdning. Dette er Follett på sitt aller beste. Igjen viser han hvordan han kan blande fiksjon og virkelighet og ikke minst skape en forrykende og dramatisk historie av det. Jeg er sikker på at kritikerne også denne gang vil ta fram superlativene – for dette er et nytt mesterverk.

Folletts historiske romaner fra Kingsbridge

Den evige ilden
Kjøp den på cappelendamm.no!

Ken Follett har skrevet to store historiske romaner fra katedralbyen Kingsbridge tidligere. Den første, Stormenes tid, som første gang kom ut i 1989, utspilte seg på 1100-tallet. Da var England splittet av borgerkrig og plaget av sult og religiøse motsetninger. Men en praktfull katedral bygges likevel i Kingsbridge. Oppføringen av katedralen skal bli skjebnesvangert knyttet til livene til de som bor i området.

Nesten 20 år etter, i 2007,  kom I all evighet ut. Også der foregikk handlingen i Kingsbridge, riktignok 200 år senere på 1300-tallet. Kort etter dødsfallet til Edward II søker en merkelig ridder tilflukt i Kingsbridge Priory. Kaos og død forfølger ham og forstyrrer byens eksistens som aldri før. England er på randen av en totalødeleggende krig mot Frankrike som vil vare mer enn 100 år, og en pest som vil utslette en tredjedel av kontinentets befolkning sprer seg i Europa.

Både Stormenes tid og I all evighet er blitt til storslåtte tv-serier, så etter all sannsynlighet kan du om noen år også få se Den evige ilden på skjermen.

Mens du venter på verdenslanseringen av Den evige ilden den 12. september, kan du lese en av de 23 andre Follett-romanene som er utgitt på norsk. For Follett er en forteller i verdensklassen.