– Jeg ble overrasket over retningen romanen tok

Krimbøker– Jeg ble overrasket over retningen romanen tok

Malin Persson Giolitos ferske roman Størst av alt har blitt en rungende suksess. I denne bokpraten forteller hun at hun selv ble overrasket over at den ble en samtidsroman.

Estimert lesetid 2min

Det er merkelig at den i så stor grad ble en historie om vårt samfunn i dag, for det ble det jo virkelig. Til tross for – eller kanskje på grunn av at jeg gjorde den så smal. For den handler Maja, en privilegert jente, som i romanen ble et språkrør for så mye mer enn hun visste at hun var i stand til, forteller Malin Persson Giolito.

Persson Giolito har for øyeblikket stor sukess med romanen Størst av alt, et rettsalsdrama hvor Maja på 18 år står tiltalt for skoleskyting.

Norske kritikere har vært svært begeistret for Størst av alt, Tom Egeland i VG trillet terningkast 5 og beskrev den som «(…) skremmende virkelighetsnær, gysende, medrivende – og overraskende.» Mens Fredrik Wandrup i Dagbladet skrev at: «Det er en utmerket roman. (…) Boka er drivende godt skrevet.»  Leif Ekle i P2 kaller den «en meget god» roman og utdyper: «Størst av alt viser at det fremdeles går an å skrive krim som ikke ligner alt annet».

Romanen Størst av alt har på kort tid blitt en bestselger her i Norge. Romanen handler om Maja på 18 år, som gjennom et rettsalsdrama betrakter den svenske samfunnet i dag.

Den kan leses på ulike måter

-Man kan lese romanen på flere måter.  Det er opptil leseren om man vil lese denne som en kjærlighetshistorie, eller som en mye større fortelling om hvordan vi overlever i vårt samfunn i dag. Og den avkler også hvor gode vi tror vi er, og hvor skråsikre vi ofte er på situasjoner – det er for øvrig hovedpersonen Maja også – men det er klart vi ikke alltid vet hvordan ting henger sammen.

-Det er noe med Majas måte å betrakte samfunnet som taler til langt flere enn hva jeg trodde hun kom til å gjøre – jeg er utrolig stolt av henne.

-Det er noe med Majas måte å betrakte samfunnet som taler til langt flere enn hva jeg trodde hun kom til å gjøre – jeg er utrolig stolt av henne.

Les også:
Romanen som imponerte alle
En forferdelig god bok
SKAM møter Grisham