Liv av Mikaela Bley tar pusten fra deg

KrimbøkerLiv av Mikaela Bley tar pusten fra deg

Mikaela Bley er av flere svenske anmeldere utropt til «Sveriges nye krimdronning».

Estimert lesetid 3min

Liv av Mikaela Bley er den andre boken i serien om journalisten og krimreporteren Ellen Tamm. Den er en frittstående oppfølger til  den oppsiktsvekkende debuten Lycke som er ute i pocket nå.

Debutromanen fikk enkelte svenske anmeldere til å kalle Mikaela Bley «Sveriges nye krimdronning», og kjendisforfatteren Alec Schulman konkluderte slik etter lesningen av den: «Utrolig spennende, underlig, ubehagelig og underholdende».

Tidligere innkjøpssjef i TV4

Mikaela Bley har flere fellestrekk med sin hovedperson. Før hun begynte å skrive var hun bl.a. innkjøpssjef i TV4, men nå er hun forfatter på heltid. Hun bor i Stockholm med sin mann og to barn. Liv er hennes andre krimroman med Ellen Tamm i hovedrolle.

Idyllen revner

I begynnelsen av Liv er kriminalreporter Ellen Tamm sykmeldt fra sin jobb i TV4 etter å ha fått en depresjon i sammenheng med hendelser som fant sted i forrige bok. Hun grubler mye over døden. En hovedgrunn til det er hvordan hennes tvillingsøster døde i barndommen.

«Liv tok fullstendig pusten fra meg.»

Dramaet begynner da Ellen Tamm er på vei til foreldrenes hjem i Sörmland. Hun får vite at en kvinne er funnet brutalt myrdet et lite stykke unna. Ingen synes å vite hvem kvinnen var eller hva hun gjorde i nabolaget. Mordet opprører det lille samfunnet, og Ellen begynner å grave i saken. Jo mer hun forsøker å komme til bunns i hva som skjedde, jo mer innser hun at den idylliske lille byen bærer på mørke og dystre hemmeligheter.

Kan man elske flere personer like mye?

I tillegg til å være neglebitende spennende kretser fortellingen i Liv rundt alvorlige temaer som troskap, tillit og om man egentlig kan elske flere personer like mye. Går det i teorien an å leve med mer enn en familie, og hva skjer når sjalusien løper løpsk.

«Liv tok fullstendig pusten fra meg»

Mikaela Bley har med denne andre boken virkelig tatt opp kampen mot de to store krimdronningene i Sverige: Camilla Läckberg og Viveca Sten. Særlig populær er hun blant bloggerne:

«Liv tok fullstendig pusten fra meg. Det er lenge siden en bok gjorde så sterkt inntrykk på meg, det er så mye hat, kjærlighet, intensitet og maktkamp. Ellens sårbarhet og Livs gåtefullhet blir en kombinasjon som slår det meste! […] … elsker den!» @annasdeckartips

«Denne boken var fryktelig god, en skikkelig strekklesningsbok som er umulig å legge fra seg, man må vite hvordan det går.» Bokraden

«Fantastisk spennende, fengslende og gripende!»  @Jenniesboklista