Fra «Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere» av Johanne Engelund Tjøsvold

DiktNorske diktFra «Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere» av Johanne Engelund Tjøsvold

Ukas dikt av Johanne Engelund Tjøsvold er fra en hard, rå og sår debutsamling sterkt inspirert av punken og hiphopens språk.

Estimert lesetid 2min
Kvinne i profil med vind i håret
Flere av diktene til debutant Johanne Engelund Tjøsvold handler om å være ung kvinne og å tørre å gjøre seg selv hørt. (Foto: Unsplash)

Johanne Engelund Tjøsvolds Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere er en hard og rå, men likevel sår skildring av samtiden. Det hele er formidlet gjennom et jeg som gjerne vil være tøff, men som ikke alltid er det.

Flere av diktene handler om utfordringer unge kvinner ofte møter. De handler om ikke å tørre å gjøre seg selv hørt, om sinne, sorg og ung angst som blir voksen angst. Dette er også en bok om kjærligheten til en mor, en far og en søster, en bok om å vokse opp og en bok om å være kvinne. Den er sterkt inspirert av punkens og ikke minst hiphopens språk.

Johanne Engelund Tjøsvold (f. 1992) vokste opp på Landås i Bergen. Hun har en master i Skandinavistikk med litteraturvitenskapelig fokus fra Uppsala universitetet. Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere er hennes skjønnlitterære debut.

Fra «Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere»

hør ingen av oss orket egentlig å bli seksten og lovlig bytte

men vi måtte, så vi ble det
fight or flight, jeg har løpt et stykke

ingen her som lærte
en jente å slåss
lær meg krav maga

for jeg husker
det siste
en pornoskadet
jevnaldret sa:

bare snu deg på magen