Vera Micaelsen gir barna svar på det de lurer på, men ikke tør å spørre deg om

BarnebøkerVera Micaelsen gir barna svar på det de lurer på, men ikke tør å spørre deg om
Estimert lesetid 3min
Spør Vera
Spør Vera er boka alle barn bør ha i bokhylla! Kjøp den på cappelendamm.no.

Spør Vera

I en årrekke har norske barn stilt Vera Micaelsen spørsmål spørsmål om viktige ting i livet. Denne boka er ei samling av de gode spørsmålene og de kloke svarene fra Aftenposten juniors spalte «Spør Vera». Vi håper boka kan være til hjelp når du ikke vet hva du skal gjøre. For det finnes alltid hjelp å få, bare du spør!

Håndbok for barnelivet

Som barn har man ofte mange spørsmål man ikke har svar på, følelser man ikke har språk for og mange har ikke en voksen de kan spørre. Da er det fabelaktig fint å ha ei bok som har  gode svar på spørsmål som mange barn lurer på.

Spør Vera - Vera Micaelsen
Vera Micaelsens kloke bok Spør Vera får barna til å innse, som Tonje Glimmerdal sier det så fint: «Det er aldri barnas feil, alt det galne dei vaksne gjer»! Foto: Marte Garmann Johnsen.

«Jeg tenker på denne boka som ei viktig håndbok for barnelivet. Har man Spør Vera så er man litt tryggere i verden, tenker jeg,» sier redaktøren for boka og forlagssjef for barne- og ungdomsbøker i Cappelen Damm, Ragnfrid Trohaug.

Hvorfor kiler det i magen når jeg er forelska? Hvordan kan jeg krangle mindre med broren min? Kan et kjedelig fag bli morsomt?

Vera Micaelsen

-Veras engasjement og hjerte lå alltid hos barnet, og hun klare på imponerende vis å både møte barnet i øyenhøyde og gi kloke råd fra et voksenståsted. Akkurat det vil aldri slutte å imponere meg, sier Ragnfrid Trohaug om samarbeidet om boka.

-Vera mistet aldri barnet av synet, og der var hun kompromissløs også i arbeidet med boka. Hun var for eksempel veldig opptatt av at barna som bidragsytere til boka skulle takkes skikkelig, og at boka skulle speile mange ulike barn og spørsmål. Vera glemte aldri at barn er utrolig forskjellige i konstitusjon, tankeverden og spørsmål.

Redigerte fra sykesengen

-Vera var alvorlig sjuk i hele arbeidet med boka, men hun redigerte og kom med innspill fra sjukesenga, vi diskuterte design og visuelt uttrykk på epost, telefon og på sjukhuset. Engasjementet for prosjektet var helt på topp, og hun var veldig glad for at hun klarte å lage denne boka til leserne.

«Det er aldri barnas feil, alt det galne dei vaksne gjer»

For å si det med den litterære karakteren Tonje Glimmerdal som Vera også var veldig begeistra for: «Det er aldri barnas feil, alt det galne dei vaksne gjer». Det er akkurat det Vera også får barn til å innse.