Trenger du lese- og aktivitetstips til påsken?

BarnebøkerTrenger du lese- og aktivitetstips til påsken?
Estimert lesetid 6min

I påsken har vi tid. Tid til å spille spill, til å leke, til å slappe av, til å være sammen med familie og venner – og til å lese bøker. Å gi en bok til barnet ditt er det beste du kan gjøre. Bøker er dører inn til nye verdener, verdener som kan oppdages sammen, eller på egen hånd. 

For å gjøre jakten på den perfekte boken litt enklere, har vi samlet våre beste lesetips til barna – i tillegg til aktivitetsbøker. Kos deg i påsken med gåter, krim for de minste og drama for de litt større barna!

AKTIVITETSTIPS
FRA 6 TIL 10 ÅR

100 hjernevridere, Ferieaktiviteter, 100 ting å gjøre på fly

100 ting du kan gjøre på et fly
100 ting du kan gjøre på et fly
"<em
"<em

Disse bøkene er stappfulle av gåter og leker som setter de logiske evnene på prøve. Inneholder alt du trenger for å underholde barna på reise eller i en stille stund. Fasit finnes bakerst i boken, så man kan gjøre oppgavene alene eller sammen med en venn.

Hvis du synes 100 hjernevridere var gøy, prøv deg også på oppgavene i 100 ting du kan gjøre på et fly og Ferieaktiviteter.

Disse tre bøkene er stappfulle av puslegåter, drodlerier og tegninger som får tiden til å fly.

De inneholder både oppgaver du kan løse selv og sammen med andre. Påsken er reddet!

Bjørns nye dyregåter av Bjørn F. Rørvik

"<em

Kanskje verdens morsomste leseløve?

Bjørn F. Rørvik gir deg 101 fabelaktige, fjollete og fullstendig ugjettbare gåter fra dyrenes verden. Eivind Gulliksen har illustrert, og i hans strek blir gåtene bare enda morsommere!

Hva får du hvis en hakkespett kræsjer i en trampoline?
Svar: Hakkesprett

Hvilken gnager er flinkest til å vaske opp?
Svar: Oppvaskmarsvin

FOR HELE FAMILIEN

Dyrequiz

"<em

Hva vet du om dyr?

Vet du for eksempel hvorfor tigeren har striper? Eller hvilken fugl vi har flest av i Norge? Eller hvorfor griser liker å rulle seg i søla?

Vitseboken Helt latterlig
Vitseboken Helt latterlig

Med denne hendige boken kan hele familien få testet sine dyrekunnskaper, konkurrere mot hverandre – og undre seg sammen over alt det morsomme, spennende og rare som skjer i dyreriket.

Helt latterlig

Er det kjedelig på ferie med familien? Eller vil du rett og slett bare ta rollen som det morsomme midtpunktet i baksetet eller ved middagsbordet? Her finner du vitser om all verdens morsomme temaer. Dette er vitseboken du trenger for å få opp stemningen, hvor du enn er.

LESETIPS – PÅSKEKRIM FOR BARN
FRA 4 TIL 7 ÅR

Glenn og skurkene av Camilla Kuhn

"Løveungen

Alle politibetjentene klarer å fanger skurker, unntatt Glenn. «Erta berta,» sier de andre betjentene. Men i morgen … da skal Glenn vise dem. Mye kan sies om politimannen Glenn. Han er grei. Han er ryddig. Han er hjelpsom. Men spesielt observant er han ikke.

Camilla Kuhn har skrevet og illustrert en ny, humoristisk Løveunge som vil gå rett hjem hos de yngste leserne.

Skumle meloner av Jan Chr. Næss

"Løveungen

Frukthandler Plomme har et stort problem. Ingen vil kjøpe melonbiter, enda de er forfriskende og deilige. Kundene virker rett og slett redde. Detektiv Ole tar saken. Kan kundenes skepsis rett og slett skyldes en skrivefeil?

Skumle meloner er noe så sjelden som lettlest krim. Og den som vil løse mysteriet, må også lete i språket.

FRA 6 TIL 9 ÅR

Skituren av Sidsel Jøranlid

"Leseløven

Spennende Leseløve om en skitur som plutselig blir alvor, om vennskap og om å hjelpe hverandre.

Snart er det skidag, og Anders vil lære Khalid å gå på ski. Først trener de i bakken bak blokkene.

Men en kveld følger de lysløypa inn i skogen. I en bratt bakke faller Anders. Foten gjør vondt, og det er mørkt og kaldt.
Hvordan skal de komme seg hjem nå?

Sidsel Jøranlid har en egen evne til å finne historier og temaer som treffer de yngste leserne. Småskolebarna kjenner seg igjen, og det er alltid gøy å lese historier som kunne handlet om deg selv!

Bøkene om mesterdetektiven Purriot av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu


Rørvik og Aalbu i PÅSKEKRIM FOR BARN! Bedre kan det ikke bli!
Vår helt, Purriot, er en festlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon.

Purriot og den usynlige mannen

"<em

Mesterdetektiven Purriot er på vei til Hurlumheia for å løse et mysterium. Bestemor Blom og den lille gutten Per Sille, er blitt overfalt, men det er ingen spor etter gjerningsmannen. Det er en vanskelig sak, og Purriot må bruke alle sine detektivkunnskaper for å løse den.

"<em


Purriot og den forsvunne bronsehesten

Paprika, kona til detektiv Purriot, skal spille dronningen i et historisk spel i Hurlum. Men under prøvene forsvinner en verdifull gammel bronsehest, og Purriot blir tilkalt. Det er en meget vanskelig sak, og den blir ikke bedre av at inspektør Gurk skal spille kongen i spelet.

Slottsmysteriet av Martin Widmark


En ny bok om de populære detektivene Lasse og Maja.

"<em

Etter 15 år i detektivbransjen har de to opparbeidet seg Vallebys skarpeste hjerner. Men er de smarte nok til å løse mysterium nr. 26?
Det som begynte som en sjenerøs sjokoladesmaking på slottet, viser seg å inneholde et fantastisk tilbud som lover stor uttelling – bare man satser litt penger. Lasse og Maja blir mistenksomme: det høres for godt ut til å være sant.
Martin Widmarks evne til å fortelle historier som er lettlest, men ikke lettløst, har gitt serien om LasseMajas detektivbyrå titusenvis av fans. Språket er enkelt og rett på sak, og intrigen er finurlig og gjennomtenkt.

FRA 10 TIL 14 ÅR

"<em

Drama av Raina Telgemeier


Grafisk tegneserieroman av New York Times’ bestselgende forfatter og illustratør Raina Telgemeier – endelig på norsk.
Teatergruppa på skolen skal sette opp en kjent musikal og da blir det naturligvis drama både på og utenfor scenen. Det komplette kaos inntreffer når to kjekke brødre blir med i teatergruppa.
Drama handler om vennskap, humor og kjærlighet.

Plutselig populær av Katy Birchall

"<em

Anna på 14 kastes inn i rampelyset – og er plutselig på alle landets forsider! – når faren hennes skal gifte seg med en av verdens mest berømte filmstjerner. Så kult! For alle vil jo være populære … eller? Plutselig populær er den første boka om It-jenta Anna.

Her kan alle finne noe å kose seg med i påsken!