Barnas boktips 7-12 år

Barn 6-8 årBarn 6-8 årBarnas boktips 7-12 år

Trenger du boktips til barna? Høstferien nærmer seg – her har vi samlet noen populære bøker som mange barn i skolealder liker godt.

Estimert lesetid 3min

Fra 8/9 år: Usynlige Emmie og Absolutt Izzy


Morsom og fargerik blanding av tegneserie og vanlig bok!

Her får de fra 8/9 år det harde livet som 7. klassing – med forelskelser, ydmykelser, kjedsomhet og drama om hverandre – oppsummert i en historie med overraskende vri. En skoledag blir nemlig ikke helt som forventet. Absolutt Izzy er den frittstående fortsettelsen av Usynlige Emmie.

 

Fra 9 år: ZombieLars

Det er en stund til det slippes en ny sesong av den ekstremt populære serien ZombieLars på NRK Super, men fortvil ikke! Nå er nemlig ZombieLars ute som tegneseriebøker. ZombieLars bok 1 er i bokhandelen allerede, ZombieLars bok 2  kan forhåndsbestilles her!

Blant oss voksne er det en del som fremdeles lever i uvitenhet om hvor stort ZombieLars-fenomenet egentlig er. I målgruppa, derimot, hersker det ingen tvil: ZombieLars er det kuleste barna fra rundt 8 år for tiden kan se på tv/nett.

– ZombieLars er den beste og kuleste serien som har vært vist på barne-tv de siste årene, og det er utrolig gøy å få være med på å bringe det over i et nytt format. Barna vil elske disse tegneseriebøkene – de har jo alt: En spennende og morsom historie, kjente karakterer og supre illustrasjoner. Så nå kan de lese selv mens de venter på neste sesong, sier Pia Larsen, redaktør i Cappelen Damm Barn og Ungdom.

Fra 7/8 år: Amuletten


Amuletten er en av Norges mest populære bokserier for barn og ungdom, med modige barn, merkelige skapninger og kampen mot det onde. Serien nærmer seg nå slutten, og mange barn har ventet i ekstrem spenning på denne boken. Emily og Navin blir tvunget til å være modigere og smartere enn noensinne, hvis de skal greie å redde Alledias fremtid. Har ikke barnet ditt lest Amuletten enda, kan det glede seg til åtte fantastisk spennende bøker, som er umulige å legge fra seg!

Sjekk ut alle bøkene i serien Amuletten her!Fra 9 år: Kalde føtter, varme hjerter


Kalde føtter, varme hjerter handler om den første forelskelsen. Dette er en slags Jørgen + Anne er sant, bare at rollene er byttet om. Der Thea er, må Magnus være. Slik har det vært helt siden han ble forelska. Denne uka skal de på leirskole. Det blir ikke bare enkelt.. Passer godt fra 9 år.

 

Ønsker du flere boktips fra Cappelen Damm, meld deg på nyhetsbrev her!