Barnas boktips 3-6 år

Barn 2-4 årUkategorisertBarnas boktips 3-6 år

Barn vet selv hva de liker å lese. Her er boktips fra Barna Lykke (7) og Claus (5).

Estimert lesetid 3min

3-6 år: Sauen som klekket et egg


Sauen som klekket et egg fin og morsom bok om sauen Lola, hvor moralen er at utseende ikke er det viktigste – det er viktigere å ha gode venner og å ha det bra med seg selv.

3-6 år: Daniel møter en Pteranodon


Har du et barn med «dino-dilla»? Da er «Daniel møter»-serien midt i blinken. Det er en serie der Daniel møter fem ulike dinosaur-typer. Eventyrhistoriene avsluttes med et morsomt faktaoppslag der dinosauren forteller om seg selv.

4-6 år: Hannemone og Hulda


Hannemone og Hulda er en fargerik og nydelig illustrert barnebok om det positive med mangfold og om skeiv kjærlighet. Man må følge sitt hjerte, og få elske den man elsker, uansett hva de andre måtte mene!

3-5 år: Karsten og Petra på tur


Karsten og Petra på tur er en koselig bok om å være på tur og overnatte i telt ute i skogen. Karsten, Petra og Petras mamma har med ryggsekk og sovepose, og Løveungen og Frøken Kanin er også med. I skogen er det mye å finne på. De bader, leker gjemsel, griller og leter etter dyrespor.

1-5 år: Småkryp for småfolk og Fjæra for småfolk


Visste du at det bare er jente-myggen som stikker, og at et voksent stankelbein ikke spiser noe som helst? De aller fleste barn elsker å studere naturen rundt seg. Med Småkryp for småfolk og Fjære for småfolk kan barna helt ned i 1-2 år lære mer om småkrypene i norsk natur og livet man finner i fjæra. Enkelt, fint fortalt, med involverende spørsmål til barna, og med flotte nærbilder av dyr og insekter.

Fra 2 år: Absolutt Pulverheksa – Pulverhits for kidsa


Absolutt Pulverheksa – Pulverhits for kidsa er lydboka for alle som digger Pulverheksa! På denne plata har både Pulverheksa og alle vennene hennes sunget inn hver sin sang. Noen av dem synger til og med duett! Alle stemmene fra lydbokuniverset er med, og barna kan synge med. Plata inneholder også instrumentalspor av hver sang, slik at man kan synge selv – som en Pulverskog-karaoke! Tekstene kan du laste ned her.

Fra 6 år: Jesperpus og reven og Jesperpus på skitur 


Kjenner du til Jesperpus? Denne katten har faktisk over 75 000 følgere på Facebook, og er høyt elsket av mange, både i Norge og i utlandet. Nå er to spennende og koselige historier fra Jesperpus’ hverdag, Jesperpus og reven og Jesperpus på skitur, kommet som lettleste bøker for de fra rundt 6 år som akkurat har begynt å lese.

3-6 år: ABC for barske barn – Aktivitetsbok

ABC for barske barn – Aktivitetsbok er et lærerikt og ikke minst morsomt oppgavehefte basert på boka ABC for barske barn. Her er det enkle og morsomme ABC-oppgaver for førskolebarn og småtrinnselever. Et lek-les-lær-produkt, midt i blinken for de som akkurat har lært seg bokstavene.