Norske bildebøker ut i verden

Barn 2-4 årUkategorisertNorske bildebøker ut i verden

Reven og Grisungen er på vei til Russland, Gro Dahle og Svein Nyhus Blekkspruten er klar for Færøyene, Synne Lea og Stian Hole begeistrer Sør-Korea og Anna Fiskes Hallo-serie inntar Polen.

Estimert lesetid 3min

Reven og Grisungen skal til Russland


Bjørn Rørvik og Per Dybvigs populære serie, Reven og Grisungen, skal nå ut i Russland! Det er forlaget Samokat, som også har hatt suksess med bøkene om Dustefjerten, som har kjøpt rettighetene til Reven og Grisungen. I første omgang vil forlaget utgi de to første bøkene i serien: Reddikhaien og andre fortellinger og Kafé Haletippen. Mye tyder på at hele serien, som nå består av hele 13 bøker, vil finne veien til russiske barn.

Reven og Grisungen
Historiene om Reven og Grisungen har en absurd humor som appellerer like mye til små som til store.

Blekkspruten solgt til Færøyene


Blekkspruten av Gro Dahle og Svein Nyhus er solgt til Færøyene! Dette er det fjerde salget til utlandet. Boken er tidligere solgt til Danmark, Sverige og Ukraina.

Blekkspruten – en bildebok om overgrep


Gro Dahles kritikerroste og prisbelønte bildebøker tar alle opp krevende, vonde og til dels tabubelagte temaer.  Blekkspruten tematiserer kanskje det vondeste av alle; overgrep mot barn. De ulike bøkene er illustrert av henholdsvis ektemannen Svein Nyhus eller datteren Kaia Dahle Nyhus.

Gro Dahle og Svein Nyhus: Blekkspruten
Fra boka Blekkspruten. Illustrasjon: Svein Nyhus

Krisesenter utgir Blekkspruten


På Færøyene er det krisesenteret KRIS som skal oversette, utgi og distribuere Blekkspruten. I tillegg til vanlig salg i bokhandel, vil KRIS bruke boken aktivt i  forebyggende og opplysende arbeid og undervisning om overgrep mot barn og unge. Både Blekkspruten og Gro Dahles øvrige bildebøker brukes også her hjemme i undervisnings- og terapisammenheng.

Duoen Synne Lea og Stian Hole populære i Korea


Forlaget Bookbank som tidligere i år kjøpte rettighetene til Synne Lea og Stian Holes nye bok Du og jeg, har også falt pladask for duoens forrige utgivelse Nattevakt (2013). Nattevakt er en annerledes og bildesterk diktsamling til barn, som utforsker drøm, lengsel og vennskap. Illustrasjonene er drømmeaktige, men samtidig konkrete. Boken er kritikerrost og ble nominert til både Brageprisen, Kritikerprisen og til Kulturdepartementets Illustrasjonspris i 2013.

Nattevakt
Nattevakt er Synne Lea og Stian Holes første felles bokprosjekt. Nå er både Nattevakt og deres ferske bok, Du og jeg, solgt til Sør-Korea.

Hallo verden!


Anna Fiskes Hallo-serie har tatt verden med storm. Blant annet er disse myldrebøkene på full fart ut til barn i Kina. Serien er også solgt til Danmark, Sør-Korea og Tsjekkia. Nå står Polen for tur. Det anerkjente polske barnebokforlaget Dwie Siostry, har nå lagt inn bud på Hallo byen og Hallo planetenog ønsker å satse langsiktig på serien.

Produktiv dame


Anna Fiske er en svært allsidig og produktiv forfatter og illustratør. I tillegg til Hallo-serien, står hun bak en rekke frittstående utgivelser, der hun selv både har skrevet og illustrert. Hun har også illustrert en rekke andre forfatteres bøker.