Snillionen har vunnet Kulturdepartementets Litteraturpris for beste barne- og ungdomsbok!

Barn 10-12 årUkategorisert<em>Snillionen</em> har vunnet Kulturdepartementets Litteraturpris for beste barne- og ungdomsbok!

Det drysser priser og anerkjennelse over Arnfinn Koleruds barnebok, «Snillionen». Nå har han vunnet Kulturdepartementets Litteraturpris for beste barne- og ungdomsbok! Vi gratulerer!

Estimert lesetid 2min

Det drysser priser og anerkjennelse over Arnfinn Koleruds barnebok, Snillionen. Nå har han vunnet Kulturdepartementets Litteraturpris for beste barne- og ungdomsbok! Vi gratulerer!

Arnfinn Koleruds Snillionen ble også nominert til Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2017. I tillegg har boken blitt plukket ut til den prestisjefylte Berlinalen. Her får filmprodusenter muligheten til å oppdage tolv nyere litterære verk som kan egne seg for filmatisering.
Arnfinn Kolerud er en kritikerrost og allsidig forfatter.

Med Snillionen har han virkelig truffet blink!

Arnfinn Kolerud
Arnfinn KolerudDette er en humoristisk fortelling om hvor  vanskelig det kan være å bli styrtrik i en fei – og i tillegg et godt menneske.

Historien appellerer tydeligvis til mange. I tillegg til Kritikerlagets nominasjon, ble boken nylig valgt ut til å være med i den prestisjefylte Berlinalen. Boken, som på rekordtid ble utsolgt fra forlaget, har nå kommet i ny utgave.

Vi gratulerer Arnfinn Kolerud med den prestisjefylte Litteraturprisen og alle nominasjoner!

Juryens begrunnelse


Lottorekka til Mor og Frank slår med eitt inn, og dei vinn mange pengar. Mor vil at dei skal leve som før, og skeier svært lite ut, medan Frank har draumar om både symjebasseng med lyseblått vatn og slalåmbakke oppe i lia.

Snillionen
Snillionen handler om Frank og moren, to helt alminnelige mennesker, som plutselig blir lottomillionærer. Det viser seg å bli en krevende øvelse …Frank må fint vente til han blir atten før han får sin del av gevinsten, noko han ikkje er særskild nøgd med. Verre blir det når mora lovar ein million, eller ein snillion, til den som gjer noko fint for andre i bygda. Men når bygdefolket kappast om å vere snillast, får det fram både det beste og verste i folk. Frank og mora flyktar til Syden for å kome vekk frå alt som snillionen har ført til heime, men også her kjem det opp i ulike forviklingar. Personar og hendingar blir skildra på ein detaljrik, levande og humoristisk måte, og med ein alvorleg undertone. Her blir verdiar og moral diskutert utan moralisering. Kolerud får lesaren til å reflektere over kvardagsspråket med overraskande vendingar. Ei underhaldande forteljing om kor vanskeleg det er å vere styrtrik og samstundes eit godt menneske.