Julegavetips til barna mellom 9 og 12 år

Barn 10-12 årUkategorisertJulegavetips til barna mellom 9 og 12 år
Estimert lesetid 3min

TIL ZOMBIEFANS


ZombieLars av Gisle Halvorsen og Thomas Seeberg Torjussen
NRK Supers ekstremt populære TV-serie er blitt tegneserie! Blant oss voksne er det en del som fremdeles lever i uvitenhet om hvor stort ZombieLars-fenomenet egentlig er. I målgruppa, derimot, hersker det ingen tvil: ZombieLars er det kuleste barna fra rundt 9 år for tiden kan se på tv/nett. «Det er utrolig gøy å få være med på å bringe ZombieLars over i et nytt format. Barna vil elske disse tegneseriebøkene – de har jo alt: En spennende og morsom historie, kjente karakterer og supre illustrasjoner,» sier Pia Larsen, redaktør i Cappelen Damm Barn og Ungdom.

TIL DEN NYSGJERRIGE


Spør Vera av Vera Micaelsen
I en årrekke har norske barn stilt Vera Micaelsen spørsmål spørsmål om viktige ting i livet. Endelig er Aftenposten juniors populære spalte «Spør Vera» blitt bok! Boka samler de gode spørsmålene og de kloke svarene, og gir barna svar på det de lurer på, men ikke tør å spørre deg om: Hvorfor kiler det i magen når jeg er forelska? Hvordan kan jeg krangle mindre med broren min? Kan et kjedelig fag bli morsomt?

TIL DEN SPENNINGSSØKENDE


Midt i en rose av Martin Widmark
«En vakker og dramatisk historie fra Stockholm i mellomkrigstida, hvor Stefan leter etter skjulte svar på mysteriene rundt morens død. […] lett å lese, lett å like, lett å se for seg som film,» skrev Morten Olsen Haugen som står bak @bokmorten på Instagram. Midt i en rose er et spennende bokslukermysterium i tekst og bilde, om Stefan på 12 som har mistet moren sin, og må kjempe med mot og kløkt mot en farlig drapsmann


TIL QUIZENTUSIASTENE


Barnas beste quiz
En morsom gave som garantert lager god stemning i romjula! Med denne quizboken kan du lære deg all mulig kunnskap på en morsom måte. Ta kontrollen på en hver kjedelig hyttetur og lag quiz for hele familien. I boken finner du kategorier som går fra historie via sport til litteratur og naturvitenskap. Leser du boken selv flere ganger, har du i tillegg sjansen til å bli den irriterende smartingen som alltid vet best.

TIL RÅ JENTER


Nattafortellinger for rebelske jenter 2 av Francesca Cavallo og Elena Favilli
«For barn, men egentlig alle,» skrev Dagsavisen da besteselgeren Nattafortellinger for rebelske jenter kom. Nå har den fått en etterlengtet oppfølger! Bøkene inspirerer jenter over hele verden til å drømme større, sikte høyere og kjempe hardere. Nattafortellinger for rebelske jenter 2 er en ny samling med 100 fortellinger som feirer ekstraordinære kvinner, fra Nefertiti til Beyoncé, dronning Kristina av Sverige til J.K. Rowling. En fabelaktig samling som etterlater leseren med en befriende følelse av uendelige muligheter.

TIL FOTBALLFRELSTE


Fotball uten grenser av Peder Inge Knutsen Samdal
Fotball uten grenser handler om fotball, men også historie, kultur og religion. Hvorfor er det så viktig for sørkoreanske Son Heung-min å vinne med landslaget? Hvorfor engasjerte Cristiano Ronaldo seg i flyktningekrisen? Hva får en norsk fotballtrener til å påta seg jobben som landslagstrener for verdens mest lukkede land? Hva skjer når USAs kvinnelige landslagsspiller Megan Rapinoe nekter å stå oppreist under nasjonalsangen? Samdals nysgjerrighet smitter over på leseren og boken berøre flere store tema om krig, flykt, politikk og kjærlighet for fotballen.

Cappelen Damm har en egen fullassortert barnebokhandel med bøker fra alle norske forlag. Besøk den her.