Lysten på noe annet enn krim i påsken? Her er seks gode underholdningsromaner

SkjønnlitteraturLysten på noe annet enn krim i påsken? Her er seks gode underholdningsromaner

Med påskeferie følger gode leseopplevelse. Hvis du fortsatt ikke har valgt deg ut lesestoff til ferien, gir vi deg her tips om sju vakre, fengende og fengslende romaner.

Estimert lesetid 4min

1. En tankevekkende roman om rase og fordommer

Det store i det lille fra Jodi Picoult er nummer 1 på New York Times’ bestselgerliste! Kjærligheten som binder oss sammen er sterkere enn de forskjellene som skiller oss.

Når en nyfødt baby dør etter en rutineoperasjon på sykehuset, er det ingen tvil om hvem som vil bli stilt til ansvar: sykepleieren som hadde forbud fra babyens far om å ha noe som helst med barnet å gjøre.

Det sykepleieren, forsvareren hennes og barnets far ikke vet, er at dette dødsfallet kommer til å forandre livet deres for alltid, på godt og vondt.

2. Lucinda Rileys romaner – bestselgerne som stadig setter salgsrekord

Perlesøsteren er bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien om de syv søstre.

CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far – den mystiske Pa Salt – er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom.

Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Fjorårets suksess, Kjærlighetsbrevet fra Lucinda Riley er nå ute i pocketversjon.

3. Kraftfull roman fra Kambodsja

I En lykkens dag er hver dag en kamp for å overleve for Ki Lim og Sang Ly. De bor på Stung Meanchey, den største kommunale søppelfyllingen i Kambodsja, og livnærer seg ved å plukke søppel som kan selges videre.

Som om ikke livet var vanskelig nok, må de også bekymre seg for sitt kronisk syke barn, Nisay, og utgiftene til dyr medisin som ikke virker.

Når det ser som mørkest ut, oppdager Sang Ly at den gretne kvinnen som kommer og krever inn husleia har en stor hemmelighet. Hemmeligheten setter i gang en bølge av hendelser som vil endre livet til alle som blir truffet av den.

4. Et mesterverk om en liten bygd med store drømmer

Bjørnstad av Fredrik Backman er den første delen i en serie om et lite sted med store drømmer. Den handler om unge jenters udødelige vennskap, og om unge gutter som spiller hockey med en hel bygds forventninger hvilende på sine skuldre. Men det handler også om en uoppklart forbrytelse, om hvor raskt et samfunn kan lære seg å lukke øynene og om de forferdelige tingene vi iblant er villige til å gjøre for å oppnå suksess.

5. En perfekt kombinasjon av drama, kjærlighet og mystikk

Hjem til deg av Sarah Jio. På bryllupsreisen kommer Charlotte bort fra mannen sin under en ekskursjon der båten hun er om bord i, kantrer. Hun strander sammen med den mystiske Gray, og de havner på en – tilsynelatende øde – øy. Årene går, og det oppstår dyp kjærlighet mellom de to. Men spøkelser fra fortiden hjemsøker dem og en bekjennelse Gray kommer med sjokkerer Charlotte så mye at hun flykter fra øya.

Når hun til slutt kommer hjem etter mange år, oppdager hun raskt at ingenting er som før. Det er vanskelig å skape seg et nytt liv samtidig som hun må takle medieinteressen rundt hennes mirakuløse tilbakekomst.

Hun innser at Gray uansett er hennes livs kjærlighet, men venter han fortsatt på henne? Og hvordan skal hun klare å finne tilbake til øya?

Jios forrige utgivelse, For evig, ligger på bestselgerlisten for pocket, om du fortsatt ikke har fått med deg denne spennende kjærlighetsromanen.

6. Ingen påske uten quiz!

Påskeferien er reddet! Her er quizboka med mye moro for hele familien gjennom hele påsken. Boka er delt inn i ulike allmennkategorier, men har også en egen del om påsken med spørsmål om påsketradisjoner, mat, påskeferie og hytteliv. Her kan du teste kunnskapene dine. Boka inneholder 1000 spørsmål og har egne spørsmål for voksne og barn.