Stieg Larssons arv: True crime om Palme-drapet

SkjønnlitteraturStieg Larssons arv: True crime om Palme-drapet

En true crime om en av de mest sensasjonelle mordgåtene i moderne tid, etterforsket av en av vår tids mest berømte forfatter, Stieg Larsson.

Estimert lesetid 2min

Ti år etter Millenium-forfatteren Stieg Larssons død ble hans arkiv åpnet for første gang. Arkivet var glemt av alle helt til 2014, da journalisten Jan Stocklassa fikk eksklusiv tilgang.

Fordelt i tyve esker lå Larssons hemmelige livsprosjekt: etterforskningen av drapet på Olof Palme. Arkivet viste forfatterens teori om hvordan drapet ble gjennomført – en teori bestående av personer som kunne vært karakterer i en av hans thrillere.

En nervepirrende true crime


Stocklassa setter sammen bitene og fortsetter i Larssons spor i en av de mest gåtefulle drapssakene i moderne historie. Dette er den ukjente historien om Stieg Larssons jakt: hvordan en av verdens mest berømte krimforfattere jobbet for å løse saken som politiet mislyktes med. Det store spørsmålet blir: Hva ville Stieg Larsson funnet ut om han hadde vært i live?

Stieg Larssons arv er en true crime om en av de mest sensasjonelle mordgåtene i morderne tid, etterforsket av en av vår tids mest berømte forfatter.

«Fascinerende og engasjerende nærstudie av et statsministermord»


Stieg Larssons arv  er Jan Stocklassas andre bok og et resultatet av totalt åtte års research. Boken, oversatt av Torodd Lien, har fått veldig god mottagelse i norske medier.

« … Jan Stocklassa har gjort ein god jobb med å undersøke, intervjue, lese artiklar og analyser.» Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

« … i kraft av en enorm journalistisk arbeidsinnsats, får vi servert en fascinerende og engasjerende nærstudie av et statsministermord, og ikke minst det sosiokulturelle klimaet det sprang ut av.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Både underholdende og utmattende om drapet på den svenske statsministeren for snart 33 år siden, basert på den avdøde krimkongen Stieg Larssons dokumenter.» Stein Roll, Adresseavisen

LES OGSÅ: – Vi er for lite redde for overvåkningssamfunnet