SIGNALER 2016 – Design

SkjønnlitteraturSIGNALER 2016 – Design

Cappelen Damm utgir årlig antologien SIGNALER, med tekster av foreløpig ukjente stemmer, sammen med tekster av etablerte forfattere. Årets utgave av antologien har fått et ganske spesielt uttrykk – med 12 forskjellige små bøker i en pakke – , etter at det ble utlyst konkurranse på Kunsthøyskolen i Oslo for å finne på noe nytt og spennende. Det vinnende designet er det Renate Thor som står for!

Estimert lesetid 2min

Kan du fortelle oss hvordan du fant ideen til utformingen?
Ideen min var å lage en serie uten at alle coverne var kliss like. jeg fikk en ide om å lage en stor komposisjon/plakat med navnet SIGNALER. Denne plakaten så jeg for meg å dele opp i 12 like deler, for så å bruke de som cover til hver av heftene….på en måte som en puslespill.

Signaler 2016
Les mer og kjøp boken på cappelendamm.no.

Hvordan så du for deg gjennomføringen av din idé?
Det var ikke så vanskelig faktisk. Når jeg først hadde fått ideen var det egentlig bare å lage en stor plakat med teksten SIGNALER og så hentet jeg komposisjonene ut fra den. Plakaten ble aldri helt ferdig da, men det er det jo ingen som vet…

Har du jobbet med design av bøker tidligere, og/eller er det noe du ser for deg at du har lyst til å gjøre mer av? 
Jeg har ikke jobbet med bokdesign tidligere, men etter SIGNALER har jeg fått veldig lyst til å lage flere bokcover, så det blir et stort JA på det spørsmålet!

Hva syns du selv er viktig når det gjelder bokdesign – hva ser du selv på som god bokdesign? 
For meg er det viktig at en bok skiller seg ut og vises godt i bokhyllen!
Det er jo veldig mange fine bøker å velge i så det blir vanskelig å nevne kun en. Jeg stor fan av bøkene til Flammeforlag og kjøpte nettopp en bok bare på grunn av coveret – Køen av Vladimir Sorokin. Coveret er knall gult med illustrasjoner av folk som står i kø, rett og slett. kul illustrasjon av Yokoland, deilig farge og fint papir! 

Vladimir Sorokin Køen
Eksempel på bokdesign som Renate Thor setter pris på.
Renate Thor SIGNALER
Designeren selv, Renate Thor.

Og til slutt: Fortell oss litt om deg selv – hvem er du og hva driver du med? 
Jeg er illustratør, 29 år og kommer opprinnelig fra Trondheim, flyttet til Oslo i 2012 for å ta en bachelor i grafisk design på Westerdals. Etter det søkte jeg meg inn på masterstudiet på Kunsthøgskolen i Oslo og har snart bare et år igjen der. Er det nå jeg skal lure inn at jeg er freelancer og klar for flere oppdrag?:)