Vigdis Hjorths «Arv og miljø» nominert til Nordisk råds litteraturpris

RomanerRomanerVigdis Hjorths «Arv og miljø» nominert til Nordisk råds litteraturpris

– Å få årets Bokhandlerpris for Arv og miljø var en ære. At romanen nå er nominert til Nordisk råds litteraturpris, i selskap med så mange andre sterke stemmer, er overveldende, sier Vigdis Hjorth.

Estimert lesetid 2min

Hjorth har gjennom hele sitt forfatterskap utforsket menneskers vilkår og livsvalg. Hun har undersøkt kvinnens rolle i kjærlighetsliv og familierelasjoner, men også markert seg som en skarp og uredd deltaker i samfunnsdebatten. Til Klassekampens Kaja Schjerven Mollerin sier Hjorth selv: «Når jeg skriver, er det alltid et forsøk på å skape mer mening.»

"Arv og miljø" fikk Terningkast fem i VG og Dagbladet, seks i Bergens Tidende og er vinner av bokhandlerprisen 2016. Nå er den også nominert til Nordisk råds litteraturpris.
«Arv og miljø» fikk Terningkast fem i VG og Dagbladet, seks i Bergens Tidende og er vinner av bokhandlerprisen 2016. Nå er den også nominert til Nordisk råds litteraturpris.

23 uker på bestselgerlisten


 – Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger etter utgivelsen av Arv og miljø. Det har betydd svært mye for meg. Særlig har jeg satt pris på å få så mange personlige hilsener fra lesere som sier boka har vært viktig for dem. Dette er Nordens mest høythengende litteraturpris, og en slik nominasjon er stort for meg! sier Hjorth.

Den kritikerroste romanen Arv og miljø er nå trykket i over 65 000 eksemplarer og boken har ligget 23 uker på bestselgerlisten i Norge. 
Det er stor interesse for boken fra utenlandske forlag, og foreløpig er rettighetene solgt til Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og Bulgaria.

«Moren min ga meg juling for at jeg skulle bli et ordentlig menneske,» sier Britt Karin Larsen. Les intervjuet her.