Ti spørsmål med Kristin Buvik Sivertsen

RomanerUkategorisertTi spørsmål med Kristin Buvik Sivertsen
Estimert lesetid 3min

Kristin Buvik Sivertsen debuterte i Cappelen Damms debutantologi Signaler i 2016, og romandebuterte med boken Omsorg i fjor.

Stavanger Aftenblads anmelder trillet terningkast fem og skrev blant annet: «[…] et medrivende litterært verk som på samme tid både er en diskusjons- og en spenningsroman […]» «I sin debutroman har Kristin Buvik Sivertsen (1986) fra første ferd stålkontroll over den stilreine og gjennomførte konstruksjonen som Omsorg er.

Handlingen i romanen finner plass den 17. februar 2015, da politiet blir kalt inn til en omsorgsbolig i forbindelse med et mistenkelig dødsfall og en mulig voldtekt. Drøye halvannen måned senere blir en nyutdannet politikvinne koblet inn i saken. Hun setter i gang å intervjue beboere, ansatte og andre som kan ha bidra til å kaste lys over hva som har skjedd.Omsorg utforsker konsekvensene av måten vi organiserer omsorg på, les mer om romanen i dette intervjuet med Buvik Sivertsen.

Hvem er din favorittforfatter?

– Jeg vet ikke om jeg har én favorittforfatter, hvilke forfattere jeg liker best varierer. Men noen av de beste leseropplevelsene jeg har hatt, er Sara Stridsbergs Drømfakultetet og de siste årene er Roberto Bolaños 2666 den boka som har gjort aller størst inntrykk.

Den første boka som gjorde skikkelig inntrykk på deg?

Lillelord av Johan Borgen.

Hvem inspirerer deg?

– Sånn generelt i livet er dattera mi den største inspirasjonskilden, men litterært er det mye forskjellig. I det siste har jeg lest mye i Inger Christensens Alfabet. Det er noe med hvordan verden både brytes ned og bygges opp i diktene hennes som er veldig mektig.

Hvilke tre bøker anbefaler du alltid til andre?

2666, De grunnleggende bestanddeler av Michel Houellebecq og Napoli- kvartetten av Elena Ferrante.

Hvilke tre ting lager du oftest til middag?

– Vi har en ganske fastlagt arbeidsdeling hjemme hos oss, og mannen min har ansvar for matlaging, derfor lager jeg sjelden middag. Hvis jeg for en gang skyld lager noe, blir det fort sashimi eller ferdigstekt kylling fra butikken. Av og til kan jeg glimte til med en salat.

Kaffe eller te?

– Kaffe!!

En perfekt start på dagen er …?

– Å drikke kaffe fra jeg står opp, skrive et par timer i kafferus, for så å spise en rolig frokost (to kokte egg, brødskive med smør) etter hvert som koffeinskjelvinga må stagges.

Når starter du dagens skriveøkt?

– Jeg har ikke skrevet på fulltid før, så ofte har skriveøktene mine startet i sjutida på kvelden etter jobb og middag. Men nå i høst får jeg endelig mer tid til å skrive, så da satser jeg på å starte opp umiddelbart etter levering i barnehagen.

Avis eller skjerm?

– Blir nok fort skjerm.

Hvilken musikk hører du på?

– Akkurat nå går det mye i Kendrick Lamar, Blomst, Kate Bush og MARS.