Showtime!: «Henrik H. Langeland innfrir forventningene»

RomanerRomanerShowtime!: «Henrik H. Langeland innfrir forventningene»

Showtime! er her! Henrik Langelands tredje bok om Christian von der Hall lever opp til tittelen, skal vi tro anmelderne.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Henrik Langeland
«Henrik H. Langeland innfrir forventningene med sin tredje roman om den tilsynelatende vellykkede forretningsmannen Christian von der Hall,» skriver Dagens Næringsliv i sin anmeldelse av «Showtime!». (Foto: Paal Audestad)

Henrik Langeland er en helt spesiell forfatter. Som Aftenposten skriver i dag: «Det er noe «larger than life» over forfatteren Henrik Langeland (47). Etter to år som trainee i Schibsted ble han bestselgende forfatter i en alder av 31. To år senere fullførte han en doktorgrad om Marcel Proust.»

Det var med Wonderboy i 2003 at Langeland gjorde Christian von der Hall til en karakter alle kjente til. I 2013 møtte vi ham igjen i Fyrsten, og nå er siste bind i den glamorøse trilogien her. I Showtime! skal nå 58 år gamle von der Hall runde av event-karriæren med schwung, og forsøksvis unne seg en siste romantisk utskeielse.

Innfrir forventningene

«Henrik H. Langeland innfrir forventningene med sin tredje roman om den tilsynelatende vellykkede forretningsmannen Christian von der Hall,» skriver Dagens Næringsliv i sin anmeldelse, og kaller boka «lattervekkende og lettlest».

Dagsavisen mener Langeland er tilbake i rollen han mestrer så godt: «som samtidssatiriker med humor og tempo.» De skriver videre:

«(…)Men det er ingen tvil om at Henrik Langeland kan skrive. Og underholde. Og ta pulsen på tida. «Showtime!» lever helt klart opp til tittelen.»

Marta Norheim i NRK mener «Langeland er god til å skru saman ei spennande historie. Vi veit ikkje før på dei aller siste sidene korleis det går med dei grandiose planane om å avslutte yrkeslivet med stil.»

Anita Krohn Traaseth i Kampanje skriver: «Hvordan Langeland fanger opp essensen av den nye symbiosen; oppstartsmiljøet + eventbransjen når den peaker, er på sitt mest hyperaktive, er intet mindre enn imponerende, og vanskelig å fraskrive seg kjennskap til, eller trekke på smilebåndet av, har man reell innsikt.»

Vi avslutter med nok et sitat fra NRK: «Både Christian von der Hall og Henrik H. Langeland er i mål med ein trilogi om tidleg 2000-tal som allereie er i ferd med å få eit historisk preg. Det er bra jobba.»