Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen kommer til Bokbadet i høst

SkjønnlitteraturRomanerLars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen kommer til Bokbadet i høst

Nå kan du sikre deg billetter til høstens to Bokbadet-arrangementer på Rockefeller. Denne gangen har bademester Anne Grosvold med seg på scenen først Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad, deretter Ingvar Ambjørnsen og Maja Lunde.

Estimert lesetid 4min
Portrett av forfatter Lars Saabye Christensen_ Foto: Hans Jørgen Brun
Lars Saabye Christensen er en av de fire forfatterne Anne Grosvold skal intervjue i løpet av to bokbad på Rockefeller til høsten. Saabye Christensen vil være aktuell med romanen «Byens spor. Skyggeboken» – avslutningen på en trilogi som vil bli stående som et høydepunkt i samtidslitteraturen. Foto: Hans Jørgen Brun

I høst er Bokbadet tilbake i sin originale form på Rockefeller i Oslo 9. oktober og 6. november. Forfatterne blir intervjuet av «dronningen av den gode samtale», bademester Anne Grosvold.

Arrangementet som ble et begrep

Bokbadet er ikke bare Norges lengstlevende kulturprogram på NRK TV, det har også skapt et helt nytt begrep på norsk. Nå arrangeres det bokbad landet rundt, og når forfatterne skal intervjues, kalles det ofte å bokbades eller at forfatterne bades.

Grunnen til at forfatterintervjuer gjerne kalles bokbad er nettopp at det originale Bokbadet var på Rockefeller, som jo er bygget på Gamle Torggata Bad.

Bokbadet 9. oktober: Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad

Portrett av forfatter Ketil Bjørnstad. Forfatteren kommer på "Bokbadet" høsten 2019
Ketil Bjørnstad Foto: Frøydis Urbye

Den 9. oktober får Bokbadet besøk av Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad.

Lars Saabye Christensen (f. 1953) fikk sitt store gjennombrudd med Beatles, og har siden gledet flere generasjoner lesere med sine romaner.

I høst er han aktuell med Byens spor. Skyggeboken som har gått rett til topps på bestselgerlistene og fått strålende kritikk. Det er avslutningen på trilogien Byens spor, som vil bli stående som et høydepunkt i samtidslitteraturen.

Denne siste boken er ikke bare en medrivende, storslått og tankevekkende avslutning på trilogien. Den kaster også nytt lys over hele Saabye Christensens forfatterskap.

Her kjøper du billetter til Bokbadet 9. oktober

50-årsjubileum som artist

Ketil Bjørnstad (f. 1952) er kjent som både pianist, komponist og forfatter. Bøkene hans er oversatt til 20 språk, og flere av romanene har vært bestselgere i Norge, Frankrike og Tyskland.

Bjørnstad feirer i år 50-årsjubileum som artist. I bokserien Verden som var min har Ketil Bjørnstad tatt for seg sitt liv og sin framtid fra sekstitallet og fram til i dag til stor begeistring for leserne. Første bind, Sekstitallet, er nå også utgitt i Tyskland til strålende anmeldelser.

«Satans artig»

Erlend Loe feiret i vår at han fylte 50 år med en overraskende gave til alle leserne sine: en ny roman med tittelen Helvete. Den handler om en nyskilt kvinne som oppdager en slags kjellerlem i hagen sin med en underjordisk trapp. Den går hun ned og havner i helvete. Der får hun et forhold til den nynorsk-talende djevelen. Adresseavisens anmelder trillet terningkast 6 og omtalte romanen som «Satans artig» . Kort sagt en ellevill roman som Erlend Loe vil fortelle om og lese fra på Bokbadet 9. oktober.

Espen Beranek Holm debuterte sin artist-karrière med singelen «Dra te hælvete» i 1981. Den gikk rett til topps på VG-listen, men ble bannlyst av NRK. Naturlig nok vil Erlend Loes opplesning bli introdusert med at Bernaek spiller og forteller om «Dra te hælvete».

Bokbadet 6. november: Ingvar Ambjørnsen og Maja Lunde

Portrett av forfatter Maja Lunde. Forfatteren kommer på "Bokbadet" høsten 2019.
Maja Lunde Foto: Oda Berby

Den 6. november er det Ingvar Ambjørnsen og Maja Lunde som skal bokbades.

Elling-bøkene er et fenomen i norsk bokverden. De har hatt rekordsalg og er samtidig blitt hyllet av kritikerne.

20 år etter siste Elling-roman har Ingvar Ambjørnsen i år gitt oss Elling tilbake, og anmelderne har vært fra seg av begeistring for Ekko av en venn. Også i denne romanen viser Ambjørnsen sin humor og dype innsikt i menneskesinnet.

Her kjøper du billetter til Bokbadet 6. november

Oppfølger til «Bienes historie»

Maja Lunde (f. 1975) har på få år blitt en av Norges mest kjente forfattere. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med romanen Bienes historie i 2015, den første boken i Klimakvartetten. Przewalskis hester, som kommer i høst, er den tredje roman om forholdet mellom mennesket og naturen.

Ved siden av romanene sine sto hun sammen med illustratør Lisa Aisato bak det som ble en enorm bestselger i fjor, julefortellingen Snøsøsteren.

Sikre deg billetter nå

Det blir vanligvis fullt hus på Rockefeller når forfattere bokbades, så om du vil få med deg høstens arrangementer, bør du kjøpe billetter god tid i forkant.

Her kjøper du billetter til Bokbadet 9. oktober
Her kjøper du billetter til Bokbadet 6. november