Supertrio med nytt album og release-konsert

LyrikkUkategorisertSupertrio med nytt album og release-konsert

Gjennom flere år har Lars Saabye Christensen skrevet hotell-dikt på sine reiser verden rundt. 12 av disse dypt personlige diktene er tonsatt av venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad i suiten «A Suite Of Poems».

Estimert lesetid 3min

Denne uken skjer det mye uvanlig for Lars Saabye Christensen. I dag fikk han St. Hallvard-medaljen, Oslo bys høyeste utmerkelse, for sitt forfatterskap, og på fredag lanseres det et album med hans tekster på engelsk. A Suite of Poems har tekster av Lars Saabye Christensen, musikk av Ketil Bjørnstad og har Anneli Drecker på vokal.

Gjennom flere år har Lars Saabye Christensen skrevet hotell-dikt på sine reiser verden rundt. 12 av disse dypt personlige diktene er tonsatt av venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad i suiten A Suite Of Poems. Dette er Bjørnstads 14. ECM-utgivelse etter mer enn en kvart million solgte plater på denne tyske prestisje-labelen. Anneli Drecker har vokal.

Hotell-dikt på engelsk


Både Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad har alltid hatt et spesielt forhold til hotell. De har begge vært på svært mange turneer og internasjonale lanseringer. Saabye Christensen hadde for øvrig også en meget kort karriere som pikkolo på Gabelshus på Frogner.

Suksessen med Halvbroren


I kjølvannet av den enorme suksessen med romanen Halvbroren, som kom ut i 2001, var Lars Saabye Christensen på mange reiser og lanseringer på det internasjonale markedet. Da begynte han med de dypt personlige hotelldiktene som nå er blitt til poesisuiten A Suite of Poems. Her skriver Lars Saabye Christensen for første gang på engelsk. Diktene har titler etter navnene på hotellene de ble til i.

Musikk av Ketil Bjørnstad


Saabye Christensen tenkte at noen av diktene kunne bli til sanger, og derfor sendte han dem til sin venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad. 12 av diktene er nå tonesatt av ham. Det har resultert i albumet A Suite Of Poems.

ECM – et av verdens mest prestisjefylte plateselskap


A Suite Of Poems er Ketil Bjørnstads 14. utgivelse på et av verdens mest prestisjefylte plateselskapet ECM. ECM og ikke minst den legendariske produsenten Manfred Eicher er verdenskjent for sine kvalitetsutgivelser, særlig av jazzmusikk. De tidligere Bjørnstad-platene har solgt over en kvart million eksemplarer verden rundt. Ketil Bjørnstad har tidligere tonesatt Lars Saabye Christensen på albumet Reisetid (1997).

Anneli Drecker


A Suite Of Poems gjenopptar Bjørnstad det årelange samarbeidet med vokalisten Anneli Drecker. Hun var sterkt medvirkende til at albumet Grace ble en internasjonal bestselger som også gikk til topps på de europeiske jazz-listene i 2001, etterfulgt av albumet The Nest (2003) og Hvalenes Sang (2010).

Release-konsert på Røverstaden


Onsdag 23. mai er det release-konsert av A Suite Of Poems på Røverstaden (gamle Club 7). Den innledes med et minibokbad med Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad. Intervjuer er Anne Grosvold. Få mer info om arrangementet på Facebook.