Her er poesien som hyller den kalde, fine tida!

LyrikkUkategorisertHer er poesien som hyller den kalde, fine tida!
Estimert lesetid 2min

LUKE 1:

byen ligger stille, forundret
over nattens hvite
kyss

– Hedda Lilleng

Jeg liker ikke sne, jeg pines ved synet av den, og min
fornuft skjønner intet annet av den enn dens evige og
naturstridige idioti.

– Knut Hamsun

Ren sno
Ren Snø består av over 100 dikt om frost, snø, ski, vintersport og hytteliv. En perfekt vertinnegave og en must på hytta.

Diktsamlingen Ren Snø er en hyllest til snø, ski og hytteliv, med mer enn 100 enkle, vakre, triste og morsomme dikt om den norske vinteren. 

– Ingenting skaper så mye forventning og frustrasjon på én gang. Den angår oss alle. Snø er et klassisk og mye brukt motiv i norsk litteratur – bare se på kalenderen og antall par ski i boden. Jeg håper vi har klart å lage noe som treffer den norske folkesjela, sier forfatter Vidar Kvalshaug, som har kuratert samlingen.


Her i nord er langrenn livets rytme.


– Thor Gotaas

Fra Instagrampoeter til klassikere
Blant bidragsyterne finner man alt fra såkalte Instagram-poeter, til kjente og kjære navn som Lars Saabye Christensen, Jan Erik Vold, Fridtjof Nansen, Kari Bremnes og Helge Torvund.

– Boka er ment å være for alle, og kanskje spesielt for folk som ikke leser lyrikk til vanlig. Den er et must å ha på hytta, og er gaven til alle minusgradentusiastene der ute, sier Kvalsaug.

– Vi har laget en diktsamling der vi håper å treffe den norske folkesjela


Mange vil glede seg over helgens snøfall på Østlandsområdet. Er du av dem som ikke jubler like høyt, kan du trøste deg med at du er i bås med selveste Hamsun:

At det finnes en årstid så fullkommen alene om å være
forferdelig.

– Knut Hamsun

Kjøp Ren Snø her

Les også:
Selma Lønning Aarø med særegen kunstnerroman