«A Suite of Poems»: Saabye- og Bjørnstad-konsert på NRK 1. pinsedag

SkjønnlitteraturLyrikk«A Suite of Poems»: Saabye- og Bjørnstad-konsert på NRK 1. pinsedag

1. pinsedag kan du se en Cappelen Damm-produsert konsert på NRK med Lars Saabye Christensen, Ketil Bjørnstad og Anneli Drecker.

Estimert lesetid 2min
Stillbilde av Lars Saabye Christensen på scenen
Lars Saabye Christensen har gjennom mange år skrevet dikt fra hotellrom rundt i verden. I «A Suite of Poems» fra 2017 har Ketil Bjørnstad tonesatt diktene.

På søndag viser NRK konserten «A Suite of Poems» i programposten Hovedscenen. Det er et konsertopptak fra Fosnavåg konserthus 10. mars i år. Musikken er av Ketil Bjørnstad, tekstene av Lars Saabye Christensen og med seg på scenen har de Anneli Drecker. Cappelen Damm har stått for finansiering og produksjonen av filmen som er laget av fotograf-legenden Odd Geir Sæther.

Få med deg konserten på NRK2, søndag klokken 19.45.

En handelsreise i ensomme historier

Gjennom flere år har forfatteren Lars Saabye Christensen skrevet hotell-dikt på sine reiser verden rundt. Hotellrom er små, for det meste sterile og låsbare båser man må omfavne for å overleve. Rom de fleste av oss kun trenger å forholde seg til i ferier, og, med unntak av det sporadiske seminaret, sjelden eller aldri i jobbsammenheng. Med artister er det annerledes. De må bli venn med nye omgivelser flere ganger i uken, og kjenne på hvordan tiden og rommet endrer seg rundt én. Dette inspirerte Saabye Christensen til å bli en slags handelsreisende i små, ensomme historier.

Hotelldikt

Saabye Christensens dikt er skrevet på engelsk og handler om 12 forskjellige hotellrom over hele kloden fra København til Melbourne, fra Hamburg til Hong Kong. Etter å ha skrevet noen dikt sendte Lars Saabye Christensen dem til Ketil Bjørnstad. De to har kjent hverandre siden de var 16 år, og Bjørnstad komponert musikk til diktene til Saabye Christensen allerede i 1997. I 2017 hadde Bjørnstad tonsatt alle diktene.

Anneli Drecker

A Suite of Poems på Fosnavåg

I 2017 kom albumet A Suite of Poems ut. Det forener tre store norske kunstnere: Anneli Drecker, Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad. Siden den gang har de tre tidvis turnert med konserten med samme navn. Da har Saabye Christensen supplert med norske versjoner av tekstene. To dager før nedstengningen av Norge, holdt de tre konsert på Fosnavåg konserthus.

Den konserten er blitt til en vakker film som altså vises på NRK2, søndag 19.45. Senere vil du også finne filmen her på Boktips og på Cappelen Damm.