Listelykke for Cappelen Damm

SkjønnlitteraturListelykke for Cappelen Damm

Cappelen Damm gjør en storeslem i dag på Bokhandlerforeningens bestselgerlister med å ha alle tre førsteplassene. Roy Jacobsen, Per Fugelli og Lucinda Riley står for trippelseieren.

Estimert lesetid 4min


– Hver fredag offentliggjør Bokhandlerforeningen sine bestselgerlister. I dag er det ren listelykke her i Norges største forlag. Ikke bare toppes bestselgerlistene av Cappelen Damm-titler,  forlaget har også mange andre titler inne på listene, sier salgs- og markedsdirektør Knut Gørvell.

ROY JACOBSENS RIGELS ØYNE RETT TIL TOPPS

«En vakker, poetisk og tidvis brutal historie», skrev Guri Hjeltnes i VG og ga denne terningkast 6. Kjøp «Rigels øyne» på cappelendamm.no.

I sin første hele salgs-uke fyker Roy Jacobsens Rigels øyne rett til topps på listen over landets mest solgte skjønnlitterære bøker. Den tredje boken om Ingrid Bjarrøy har fått strålende mottakelse, og leserne virker like begeistret som kritikerne. Jacobsen følges av tre krimforfattere: Jørgen Jæger, Tom Egeland og Jørn Lier Horst. På femteplass er listens første barnebok Fontini forlags Gutta i trehuset med 91 etasjer. Norgesaktuelle Ken Follett og hans Den evige ilden ligger på sjetteplass.

BUKKENE BRUSE-SUKSESSÉ UTEN ENDE

Kjøp «»Bukkene Bruse begynner på skolen på cappelendamm.no.

«»En av Cappelen Damms største suksesser de senere årene er Bjørn F. Rørviks bøker om Bukkene Bruse. De har hatt enorm suksess, og årets bok Bukkene Bruse begynner på skolen er intet unntak. I sin 19. uke på bestselgerlisten for skjønnlitteraturen rykker den oppover igjen på listene til en åttendeplass.

Roy Jacobsen har lest «Sapiens» og «Homo Deus» to ganger og sier: «Uten tvil, tiårets viktigste bøker.»

PER FUGELLI OG TRINE SANDBERG PÅ TOPPEN AV BESTSELGERLISTENE

– Også listen for generell litteratur er en fryd å lese for en med Cappelen Damm-hjerte, sier Gørvell.

Forrige uke toppet Trine Sandberg bestselgerlisten for generell litteratur med Trine inviterer. Totalt har nå Trines matbøker et total-opplag på 350 000. I dag er Trine inviterer foreløpig blitt dyttet ned til tredjeplass, for dagens liste toppes av Per Fugelli og hans siste bok Per dør. Dessverre rakk ikke Fugelli å oppleve at boken hans kom ut, men det er litt av et testamente han har gitt leserne.

Hver tredje bok som selges i Norge er en Cappelen Damm-bok.

Kjøp «Per dør» på cappelendamm.no.

«UTEN TVIL, TIÅRETS VIKTIGSTE BØKER»


Hver tredje bok som selges i Norge er en Cappelen Damm-bok. Det blir ytterligere styrket av at Bazar forlag ble kjøpt opp og er et eget imprint i Cappelen Damm. Bazar har denne uken en tittel på listen for generell litteratur. Det er Homo Deus av Yuval Noah Harari som fortsettelsen av verdenssuksessen Sapiens. Den ligger for øvrig på åttendeplass på pocketlisten. Der Sapiens er en kulturhistorie om hvor mennesket kommer fra, er Homo Deus et forsøk på å beskrive om hvordan mennesket vil utvikle seg fremover. Roy Jacobsen har lest begge bøkene to ganger og har forklart enkelt og greit hvorfor man bør lese dem: «Uten tvil, tiårets viktigste bøker.»

LUCINDA RILEY – INGEN OVER, INGEN VED SIDEN


Hittil i år er det kun Jo Nesbø som har solgt flere bøker her i landet enn Lucinda Riley. Blant de oversatte forfatterne har hun nå en unik posisjon. Hver uke siden januar 2016  har en av Rileys bøker ligget på Bokhandlerforeningens bestselgerlister. Denne uken er det to. I den niende uken ligger fortsatt Skyggesøsteren på førsteplass på bestselgerlisten for pocket. I tillegg ligger Lucinda Rileys Helenas hemmelighet på 15. plass etter et halvt år på listen.

OVER HALVPARTEN AV TITLENE PÅ POCKETLISTEN ER FRA CAPPELEN DAMM

Syrinpikene
Kjøp «Syrinpikene» på cappelendamm.no.

I tillegg til de to Riley-titlene og Hararis Sapiens har Cappelen Damm fem titler på bestselgerlisten for pocket. Vigdis Hjorths prisbelønnete roman Arv og miljø fortsetter å selge i bøtter og spann og ligger på andreplass. Martha H. Kellys Syrinpikene er i ferd med å gjøre som i USA – gå til topps på listene kun via andre leseres anbefalinger. Den ligger nå på 3. plass. Vårens mest kritikerroste krim Arne Dahls Utmarker har klatret til niendeplassen. Lars Kepler har akkurat passert over en million solgte bøker i Norge og deres tidligere listetopp Kaninjegeren ligger nå på 11. plass. Mens David Baldacci debuterer i sin første uke med å innta 13. plassen med sin nye roman Uslettelig minne.

NESTE UKE: DAN BROWN OG LARS SAABYE CHRISTENSEN

Kjøp «Byens spor» på cappelendamm.no.

– På mange måter er det først nå bokhøsten virkelig begynner, så det vil komme flere bøker som slåss om listetoppene, sier Gørvell. I neste uke er det verdenslansering av Dan Browns nye Robert Langdon-roman Opprinnelse, og Lars Saabye Christensen kommer med et nytt storslått episk verk Byens spor.

Så listelykken for Cappelen Damm kan vare lenge, påpeker han.