«Fabelaktig bra» Anmelderne elsker Byens spor – Maj

Skjønnlitteratur«Fabelaktig bra» Anmelderne elsker Byens spor – Maj
Estimert lesetid 2min
Lars Saabye Christensen

I fjor ga Lars Saabye Christensen ut første bok i trilogien Byens spor. Den ble tiljublet av leserne og kritikerne og flere mente at den var «Saabye på sitt beste». I dag ble andre bok Byens spor. Maj lansert, og den har allerede fått helt fantastiske anmeldelser i dagens aviser.

En herlig fortsettelse på historien om Oslo på femtitallet


I Byens spor Maj følger vi det samme persongalleriet som i bok én Byens spor – Ewald og Maj. Maj er alene med barna Jesper og Stine etter at Ewald er gått bort. Denne gangen er det fokus på Maj og sønnen Jesper og kameraten hans, slaktersønnen Jostein. Like mye som personene i boka er kanskje også tiden hovedperson, eller mer presist: forestillingen om en tid som var. Lars Saabye Christensen i ferd med å skrive Fagerborg, Oslo og gjennom det Norges memoarer.

«FABELAKTIG BRA»

Under tittelen «FABELAKTIG BRA» og med terningkast 6 var Sindre Hovdenakk i VG ellevilt begeistret. Han skrev bl.a. «Lars Saabye Christensen strør om seg med finslipte litterære gullkorn, spreke ordleker og overraskende assosiasjoner i denne praktfulle romanen».

Forfatteren på sitt beste

Leif Gjerstad i Bok365.no var like begeistret. Han ga den terningkast 6 og skrev: «En av fjorårets store lesegleder bød Lars Saabye Christensen på, da han slapp første bind av sin trilogi «Byens spor». Nå foreligger bind to, og den innfrir på alle måter de forventningene som forgjengeren skapte.»

«Skam anno 1957»

Med den snedige tittelen «Skam anno 1957»ga også Emil Otto Syvertsen i Fædrelandsvennen ga boken terningkast 6. Han skrev bl.a. «Andre bind av Saabye Christensens bebudede trilogi «Byens spor» mer enn innfrir forventningene som ble skapt etter fjorårets bok. (…) Resultatet er uansett i litteraturens øverste klasse.»

«Kan bli like stor som Halvbroren»

Cathrine Krøger var nesten like begeistret i sin femmer-anmeldelse i Dagbladet. Hun skrev bl.a.: «Oppfølgeren til «Byens spor» viser igjen hvor begavet Lars Saabye Christensen er som romanpoet. (…) jeg spår en like stor suksess som « Halvbroren».

Ønsker du å lese flere artikler fra Cappelen Damm, meld deg på nyhetsbrev her!

Boken er altså i salg nå.