Redaktøren anbefaler: Hverdagskrim fra de Värmlandske skogene

KrimbøkerRedaktøren anbefaler: Hverdagskrim fra de Värmlandske skogene

Mariann Fugelsø Nilssen er redaksjonssjef for oversatte krimromaner hos Cappelen Damm. Hun anbefaler her boken Velkommen Hjem.

Estimert lesetid 2min

-Ninni Schulman skriver en type «hverdagskrim», selv om hverdagen gjerne er snudd opp med for de involverte. Hun har en spesiell evne til å beskrive omgivelser og miljø og har gjerne et aktuelt tema i sentrum for intrigen. Hovedpersonene er som «deg og meg», og hun klarer å veve inn privatlivet deres i historiene på en naturlig måte, sier Fugelsø Nilssen.

– Det er lett å kjenne seg igjen i disse bøkene, og samtidig er det lettleste og spennende historier, fortsetter hun.

«Ninni Schulman er en av de mest spennende svenske krimforfatterne akkurat nå (…) En god historie med gode, troverdige karakterer», skriver Liv Lysaker i LO-aktuelt om den

Det er lett å kjenne seg igjen i disse bøkene, og samtidig er det lettleste og spennende historier.

Velkommen hjem er femte boken i serien om journalisten Magdalena Hansson og politifolkene Petra Wilander og Christer Berglund.

Kan du også si noen ord om hovedpersonen, Magdalena?

– Hun er en journalist og småbarnsmor med stort hjerte. Kul dame som ofte finner morderen før politiet!

Et skoletreff hvor alt går galt

I romanen skal et hyggelig gjensyn med klassevenner få katastrofal utgang. Det vet hovedpersonen Magdalena Hansson ingenting om da hun får invitasjon til jubileumstreff med sin gamle klasse. De skal overnatte i klasseforstanderens sommerstue, akkurat som de gjorde en helg i niende. De skal spise, hygge seg og gå spøkelsesvandring i skogen.

På festen faller alle tilbake i gamle mønstre. Kvelden utvikler seg i en uventet og tragisk retning. En av Magdalenas klassekamerater blir nemlig funnet myrdet. Dagen etter blir enda en person fra klassen funnet død på Hotell Monica.

Ninni Schulman er journalist og forfatter. Hun vokste opp i Värmland, men bor nå i Stockholm. Foto: Anna-Lena Ahlström

Anmelderne i Sverige har også vært svært begeistret for denne romanen;

Som så ofte i Ninni Schulmans bøker er alt fra intrige og miljø til personportretter så dypt forankrede i en troverdig hverdagsstemning at man som leser hele tiden kjenner seg midt i begivenhetenes sentrum. Og i Velkommen hjem er dette sentrumet både spennende og ubehagelig, skrev Östgötacorrespondentens anmelder om denne.