Aktuell thriller fra Mostue & Brenna

KrimbøkerPolitikrimAktuell thriller fra Mostue & Brenna
Estimert lesetid 3min

Mostue & Brenna retter alltid søkelyset mot aktuelle og autentiske saker i sine krimromaner. I Operasjon Hades handler det bl.a. om hvordan russisk mafia inntar Norge.

Operasjon Hades er  Mostue & Brennas fjerde krimroman, og den er ute i bokhandel denne uken. Mostue & Brenna har siden deres første bok rettet søkelyset mot saker som har vist seg å bli meget aktuelle: utenlandske organiserte ligaer som styrer narkotrafikken i Norge, tidligere ransligaer som samler seg for det siste, historiske kuppet og terror mot sivilbefolkningen. Det skorter da heller ikke på aktualitet i deres siste utgivelse, Operasjon Hades, der det bl.a. handler om hvordan russisk mafia inntar Norge, en rystende aktuell thriller.

Brenna – en av Norges mest kjente spanere

Mostue & Brenna er et forfatterpar bestående av Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna. Sigbjørn Mostue er bl.a.en prisbelønnet ungdomsbokforfatter, mens Johnny Brenna er tidligere politispaner. Hans liv som politispaner ble særlig kjent gjennom Kjetil Østlis bok Politi & røver, der det kom fram at Brenna bl.a. var med å oppklare Nokas-ranet og Munch-ranet. Under den pågående Jensen-saken har Johnny Brenna vært brukt av mange medier bl.a. NRK som ekspertkommentator på nettopp spanernes utfordringer i arbeidet med informanter og de kriminelle.  Brennas enorme kunnskap om de kriminelle og politiets arbeidsmetoder har gjort Mostue & Brennas krimromaner til noe unikt i nordisk krim.

Bratva – den hensynsløse, russiske mafiaen

Hades er navnet på dødsguden og det underjordiske dødsriket han ifølge gresk mytologi hersket over. Det er ikke tilfeldig at romanens tittel har hentet navnet herfra. De to spanerkollegaene Axel og Tobben står denne gang overfor nettopp ”underverdenens” aller mektigste: bratva, russisk mafia – en hensynsløs organisasjon som har tatt over det kriminelle landskapet hvor enn de har etablert seg. Nå står Norge for tur. Klarer de å få fotfeste, vil alt endre seg i vårt tross alt fredelige, skandinaviske velferdssamfunn.

Tobben og Axel – et radarpar i trøbbel

Også i denne Mostue & Brenna-romanen møter vi politietterforskerparet Tobben og Axel. Samtidig som de står overfor sin kanskje mest utfordrende etterforskning blir ikke bare Tobbens familie hardt rammet, men han selv blir utsatt for en karriereknusende mistanke. Axel Th. Munthe må ikke bare kjempe for sitt eget liv denne gang, men også for kollegaens – og det norske samfunnet! I denne neglebitende thrilleren trekkes vi med i et plot som spenner seg fra den tsjetsjenske borgerkrigen, via avsidesliggende bygder på Østlandet og en dyreverngruppe som ikke skyr noen midler for å sette dyrs velferd på dagsordenen, til flyktningkrisen i Midtøsten styrt av kyniske og pengegriske bakmenn.

Operasjon Hades er skremmende god, og vi kan bare håpe at Mostue & Brenna ikke igjen har rett i sin beskrivelse av kriminalitetsutviklingen.

Les også