Dobbeltseier til Sejer

KrimbøkerPolitikrimDobbeltseier til Sejer

Både kritikerne og leserne elsker den siste Konrad Sejer-krimen. Nå ligger «Bakom synger døden» på toppen av bestselgerlistene.

Estimert lesetid 2min
Dramatisk fotografi av Karin Fossum
Den siste Konrad Sejer-romanen ligger på toppen av bestselgerlistene. (Foto: Fredrik Arff)

Etter strålende anmeldelser i forrige uke har nå Karin Fossums siste Konrad Sejer-roman, Bakom synger døden lagt seg på toppen av Bokhandlerforeningens bestselgerliste både for skjønnlitteratur og e-bøker.

Karin Fossum har varslet at Bakom synger døden blir hennes siste Sejer-krim. Bøkene med den erfarne og solide overbetjenten Konrad Sejer som gjennomgangsfigur er noe av det mest populære i norsk krimlitteratur, og er gitt ut i hele 35 land.

– Mesterlig

Anmelderne er fra seg av begeistring for Bakom synger døden. Den fikk terningkast 6 i VG og Adresseavisen. I VG mente Elin Brend Bjørhei at den siste Sejer-krimmen er «mesterlig» og at «alt er så godt gjort at man har lyst til å lese boken en gang til når man vet hvordan alt henger sammen». Ole Jacob Hoel i Adresseavisa ga også terningkast 6 og mente at: «Politihelten gir seg på topp.»

Ola Hegdal i NRK.no mener at Bakom synger døden «er Karin Fossum på sitt beste», noe Turid Larsen i Dagsavisen slutter seg til. Cathrine Krøger i Dagbladet skriver at romanen var «et sorgtungt og verdig farvel med en elsket krimhelt.»

Vakker, ung jente funnet død

Bakom synger døden er en dyptborende kriminalroman om det vakre og det heslige, ømhet og vold, livsløgn og vond virkelighet. Utgangspunktet for handlingen er at en seksten år gammel jente som blir funnet død i en skog. Det er mange grunner til at en vakker, ung jente kan være død. Konrad Sejer får den smertefull drapsgåten i hendene, med mange mulige forklaringer. 

Så ukas beste boktips er å avslutte sommerferien med den siste Sejer-krimmen: Bakom synger døden.