Hvert femte sekund selges det en Lee Child-bok i verden

KrimbøkerHvert femte sekund selges det en Lee Child-bok i verden
Estimert lesetid 2min

Alle som opplevde Lee Child på Krimfestivalen i 2013, husker nok at han er en typisk engelsk gentleman – men han har mye mer å fare med.

Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisbelønnede forfattere. Han har toppet bestselgerlistene i prestisjetunge publikasjoner som New York Times, Wall Street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, Los Angeles Times og Sunday Times. Bøkene hans utkommer i over 90 land, og hvert femte sekund kjøpes det en Lee Child-bok et eller annet sted i verden.

Hvert femte sekund kjøper noen en Lee Child-bok

Lee Child har skrevet tyve romaner om Jack Reacher, deriblant New York Times-bestselgerne Livvakten, Fienden, Ett skudd, Hardt mot hardt, og New York Times nr. 1-bestselgerne Reachers hevn og Ingenting å tape. Hans debutroman, Syndebukk, vant både The Anthony Award og The Barry Award for Best First Mystery, og Fienden vant the Barry and Nero awards for Best Novel. Romanen Ett skudd ble i 2013 spillefilm med Tom Cruise i rollen som Reacher. Vend aldri tilbake hadde premiere høsten 2016.

Ny bok til Krimfestivalen

I februar, akkurat i tide til Krimfestivalen 2018, kommer Childs 21. bok på norsk. Den får tittelen Under radaren. «Amerikaneren vil ha hundre millioner dollar.» Det er 1996, og Jack Reacher er fortsatt MP i hæren. Han får i oppdrag å finne «amerikaneren», som har «noe» å selge til en gruppe terrorister. Reacher tråler Hamburg på jakt etter én amerikaner blant mange hundre tusen. Det blir en kamp mot klokka, og mot noen av de tøffeste motstanderne han har møtt.

Spenningens mester

Asbjørn Slettemark og Aslak Nore i OP-5 skryter serien om Jack Reacher opp i skyene og kaller den en «KONGESERIE!» Det er vi i Cappelen Damm skjønt enige i.