Gard Sveens Bjørnen er nominert til Rivertonprisen for beste krimbok i 2018

KrimbøkerGard Sveens Bjørnen er nominert til Rivertonprisen for beste krimbok i 2018

Som tidligere seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet har Sveen stor innsikt i det paranoide spillet han skriver om.

Estimert lesetid 2min

I Bjørnen tar han leseren med inn i en verden der venn er fiende, fiende er venn, sannhet er løgn og løgn er sannhet.

Gard Sveen mottok Rivertonprisen i 2013 for Den siste pilegrimen. Han var første krimdebutant siden Jo Nesbø som vant både Rivertonprisen og Glassnøkkelen – beste skandinaviske krimroman.

«En oppslukende spionthriller med overbevisende miljøskildringer»


Dagbladets anmelder Cathrine Krøger er svært begeistret for Bjørnen, og skriver: «Arne Treholt-saken lurer i bakgrunnen i Gard Sveens veldreide krim. (…) Dette blir etter hvert en oppslukende spionthriller med overbevisende miljøskildringer og spenstige psykologiske portretter. (…) Avslutningen er like proff og veldreid som resten av denne krimmen.»

VGs anmelder Sindre Hovdenakk mener Sveen er i «det absolutte toppsjiktet!»


«Sterke saker fra Gard Sveen: Dette er et skikkelig bjørnedask av en krimroman! Gard Sveen er allerede solid plassert blant våre beste krimforfattere. Med Bjørnen tar han steget opp i det absolutte toppsjiktet! (…)

I en tid der etterspørselen etter «true crime»-historier er rekordhøy, sier det seg selv at Treholt-saken, med all dens storpolitiske dramatikk og tidstypiske persongalleri, kan inspirere en krimforfatter.

Gard Sveen har skrevet en høk over høk-historie som ikke ville gjort skam på sjangerens gamle mestre John le Carré eller Ken Follett. Samtidig er Bjørnen en bok som bare kunne vært skrevet i Norge. Om Norge. Sommerens spenning er i boks!»