Dette er romanen «alle» snakker om nå

SkjønnlitteraturDette er romanen «alle» snakker om nå

Den andre kvinnen ble blant annet nominert til Sveriges Radios romanpris og Nordisk råds litteraturpris da den kom ut på svensk. -En fantastisk roman om kropp og kjønn og klasse og noe som man der og da innbiller seg er kjærlighet, skrev den svenske avisen Expressen om den.

Estimert lesetid 3min

Uten å tvile det minste vil jeg si at Den andre kvinnen er en drepende, innforstått, spennende og samtidig veldig morsom generasjonsroman, skrev anmelder Jonas Thente i Dagens nyheter om denne.

«Denne romanen har alt: en page-turner med intrikat kjærlighetshistorie og grunnleggende, politiske spørsmål.» skrev anmelderen i Stavanger Aftenblad og ga denne terningkast 6. Kjøp den nå på cappelendamm.no.

I Den andre kvinnen møter vi en hovedperson som jobber i kantinen på et sykehus i Sverige. Hennes ambisjoner er egentlig mye høyere enn som så, hun vil bli forfatter og går på skrivekurs. Men hun jobber i kantinen, nederst på rangstigen på sykehuset. En dag møter hun Carl – en overlege som tilbyr å kjøre henne hjem.

Men mens hun jobber i kantinen, nederst på rangstigen på sykehuset, møter hun Carl – en overlege som tilbyr å kjøre henne hjem.

Dette er starten på et lidenskapelig kjærlighetshistorie mellom en gift mann og en elskerinne. Men dette er også en roman som er sentral i den litterære diskusjonen om kjønn og klasse. Dette er et hett tips for alle litteratur -og samfunnsinteresserte, – og definitivt til de som tidligere har latt seg begeistre av forfattere som Lena Andersson og Helle Helle.

Journalist Martin Bjørnersens anbefaler Bohman på Instragram.

Nominert til Nordisk råds litteraturpris

Den andre kvinnen ble blant annet nominert til Sveriges Radios romanpris og Nordisk råds litteraturpris da den kom ut på svensk. -En fantastisk roman om kropp og kjønn og klasse og noe som man der og da innbiller seg er kjærlighet, skrev den svenske avisen Expressen om den.

Fantastisk roman om kropp og kjønn og klasse og noe som man der og da innbiller seg er kjærlighet

Også en av forfatter Linn Strømsborgs favoritter i høst. Hun sammenligner Bohman med danske Helle Helle.

Også norske anmeldere lar seg begeistre:

– Denne romanen handler ikke bare om utroskap. Den gir også innsiktsfulle betraktninger rundt kjærlighet, seksualitet, likestilling og ensomhet. Den handler også om kjønn og klasseforskjeller, der vi møter den unge, fattige kvinnen, som møter den rike, gamle mannen. Romanen er til tider morsom og lett, seinere blir den urovekkende og uforutsigbar. Teksten overrasker, samtidig som den klarer å virke realistisk, konkluderer Anette Os i Fædrelandsvennen.

Romanen er til tider morsom og lett, seinere blir den urovekkende og uforutsigbar.

Sammenlignes med Helle Helle

Også hos bokbloggerne faller denne romanen i smak:

– Jeg liker bøker  hvor karakterene leser bøker og i dette tilfelle leser hun bøker av forfattere som Dostojevskij (da særlig får vi små sitater fra Opptegnelser fra et kjellerdyp) og Thomas Mann. Fikk også litt Helle Helle følelse når jeg leste for det er mye hverdagsrealisme å spore her, og i likhet med sin danske kollega får Bohman det til å høres interessant ut å rydde på kjøkkenet eller  få en utførlig beskrivelse av fukten på veggene. Det er ikke alle forfattere som klarer det altså. Anbefales!», skriver Beathe Solberg som står bak bloggen Beathes bokhjerte.

KJØP Den andre kvinnen her