Likte du Piken på Toget? Da vil du også like denne spennende og fascinerende thrilleren

KrimbøkerLikte du <em>Piken på Toget</em>? Da vil du også like denne spennende og fascinerende thrilleren
Estimert lesetid 3min

Ut i vannet er en psykologisk thriller, nå ute i pocket. Romanen som har solgt 2,5 millioner eksemplarer på verdensbasis inneholder et nytt mysterium med en spenning som kan ta og føles på. Bak står den britiske forfatteren Paula Hawkins.

Ut i vannet er en ny og intens leseopplevelse fra forfatteren av Piken på toget. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

I dagene før hun døde ringte Nel Abbott søsteren. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte søsterens bønn om hjelp. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet. Og Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika. Ut i vannet er en intens leseopplevelse fra forfatteren av Piken på toget. Boken vant prisen for beste spenning- og thrillerroman fra «Goodreads Choice Awards 2017».

Romanen Ut i vannet er nå ute i pocket.

Bestselgende forfatter


Forfatter Paula Hawkins ble verdenskjent med boken Piken på Toget, som lå 46 uker på bestselgerlistene. Romanen ble også godt mottatt her til lands når den kom ut på norsk. Piken på Toget ble filmatisert i 2016 under originaltittelen, The girl on the train. Filmen, med Emily Blunt i hovedrollen, fikk prisen Peoples Choice Award for favorittfilm innen sjangeren thriller.

Hawkins forteller at det finnes et gjennomgangstema for bøkene Ut i vannet og Piken på toget.

– Begge er psykologiske spenningsromaner, begge er først og fremst om kvinner, om forholdet mellom dem og til samfunnet rundt dem. Den upålitelige hukommelsen spiller en rolle i begge bøkene, selv om den forekommer på en veldig forskjellig, mer grunnleggende måte i Ut i vannet.

Ut i vannet er, i likhet med Piken på toget, fortalt fra mange synsvinkler. Hva er det du liker med denne fortellerteknikken?

– Jeg liker innsikten som forskjellige perspektiver kan gi, måten det å se en hendelse gjennom forskjellige karakterers øyne på kan endre vår forståelse for den hendelsen og gi oss et mer komplett bilde av hva som skjedde, eventuelt skape tvil, ikke bare om hendelsen selv, men om hvilke motiver karakterene som forteller oss historien, har. Jeg liker nærheten til jeg-personen, men den kan være begrensende, flere personers perspektiver gir leseren mulighet til å dykke ned i karakterenes psykologi for å få et helere bilde av deres motiver og svakheter.

Gode anmeldelser


«Hawkins er en fremragende forfatter som, på samme måte som i thrillerdebuten Piken på toget, klarer å kombinere godt språk med virkningsfull spenningsoppbygging, gode personskildringer og et samfunnsaktuelt tema.»

New York Post

«Lurer du på om Ut i vannet er like god som Piken på toget? Den er bedre. En triumf!»

Claire Mackintosh

«Når det gjelder spenning du kan ta og føle på, finnes det ingen som gjør det bedre enn Hawkins.»